avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SRL a achizitionat carnetele de munca.ITM sau cine le ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SRL a achizitionat carnetele de munca.ITM sau cine le completeaza?

Am parcurs toti pasii legali pentru achizitionarea carnetelor de munca pentru noi angajati care nu aveau acest document.Platesc comision la ITM pentru carti de munca.Am incercat sa depun cartile de munca cu documentele copiile documentelor (CI/BI titulari, declaratii ca nu au avut Carnete de munca....etc) la ghiseu la ITM.Am primit raspuns ca trebuie sa predau carnetele de munca COMPLETATE.
Este corect?
Atunci nu inteleg din ce motuiv mai platesc comision?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:03, 18 Februarie 2010
Datele angajatilor le completeaza angajatorul.
Platiti comision pentru “notarile” care se fac in cm.: modificare salarii, reducere timp de munca, incetare c.i.m., incepere activitate etc
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
trope_doi, utilizator
1. Daca societatea plateste comision 0,25% atunci are obligatia de a completa carnetele de munca ale angajatilor.

2. Daca plateste comision de 0,75% atunci le va depune la ITM carnetele de munca in vederea completarii lor de catre inspectorul la care este arondata societatea.
Obligatia completarii/operarii carnetelor de munca este conditionata de comisionul achitat de angajator catre ITM si revine la valoare
1-0,25% = angajator ,
2-0,75% = ITM
Daca societatea plateste comisionul de 0.25% inseamna ca are aporbare sa tina carnetele de munca la sediu. Deci, are si inspector de resurse umane.

In acest caz, nu este necesara prezentarea la ITM cu carnetele de munca.
Veti face la sediul firmei inscrierile. La ITM veti merge doar cu acte aditionale, contracte de muna, decizii de incetare.
Si veti prezenta carnetele de munca la ITM doar la sfarsitul activitatii salariatului, ptr a obtine viza pe ele.

Daca platiti comisionul de 0.75% inscrisurile se vor face de catre ITM.
Dvs, eventual, veti trece doar pe prima pagina datele referitoare la salariat si cele ale angajatorului. Iar cartile de munca vor ramane la ITM.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata comision itm ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, O firma are aprobare din partea ITM pentru evidenta carnetelor de munca pe anul 2009, si a platit comision ITM 0.25 in fiecare luna. Problema ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea actelor aditionale la itmb Monici Monici Buna ziua, Am si eu o intrebare: potrivit informatiilor primite astazi, s-a revenit la Legea 130/1999 potrivit careia actele aditionale ale societatilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare act aditional la itm Alina Alina Alina Alina Buna ziua as vrea sa ma ajutati intr-o simpla problema suntem o societate de transport intern si international de marfa si avand in vedere criza care ne ... (vezi toată discuția)