avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... RECURS Contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

RECURS Contencios

Am introdus o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti; In actiune am atacat raspunsul unei institutii publice (CNVM) la o cerere. In cerere solicitam CNVM sa verifice legalitatea actelor unui broker. Raspunsul a fost unul formal, fara cercetarea şi constata încălcarea dispoziţiilor legale indicate. Instanta s-a pronuntat pe exceptia invocata de aparare, aceea ca raspunsul autoritatii nu este act administrativ, asadar a admis exceptia paratei #-o . Eu detin o decizie intr-o speta similara in care aceeasi instanta dar si instanta suprema s-au pronuntat ca raspunsul unei autoritatii publice este act administrativ asimilat. =D>
Intrebarea este: cum sa fac Recursul - pe care articol din C.Proc.Civ ? Cu modificare sau casare ? Un coleg jurist m-a sfatuit sa fac recursul cu casare, dar mi-a indicat art.304 indice 5, insa eu as merge pe indice 9. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: naibody , utilizator 10:38, 22 Ianuarie 2010
art.304 pct.9 c.proc.civ. - Acest motiv de recurs cuprinde trei ipoteze: lipsa de temei legal, încălcarea legii şi aplicarea greşită a legii.
Prima ipoteză „lipsa de temei legal” – priveşte vicii de motivare a hotă-rârii atacate.
A doua ipoteză „încălcarea legii” presupune refuzul aplicării normei juridice sau interpretarea greşită a acesteia .
A treia ipoteză „aplicarea greşită a legii” presupune că situaţia de fapt a fost greşit calificată, ceea ce a dus la aplicarea unei alte legi decât aceea incidentă cauzei .
Multumesc; asta inseamna sa fac Recurs cu modificarea sentintei iar nu cu casarea.
Pot sa cer in subsidiar casarea, in baza art.312 care spune :
"casarea pentru cele prevăzute de art. 304 pct. 1, 2, 3, 4 şi 5, precum şi în toate cazurile în care instanţa a cărei hotărâre este recurată a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului"
?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui judecator naibody naibody Am introdus o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti; In actiune am atacat raspunsul unei institutii publice (CNVM) la o cerere. In ... (vezi toată discuția)
Casare sau modificare? Alben Alben Art. 304/1 din C.pr.civ. diapune ca recursul declarat impotriva unei hotarari care potrivit legii nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - nulitate vlaika ionela florina vlaika ionela florina Am problema si va rog sa ma ajutati. Am fost sanctionata cu amenda si suspendarea permisului de conducere pentru ca am fost surprinsa in trafic, in ... (vezi toată discuția)