avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Plangere impotriva unui judecator
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Plangere impotriva unui judecator

Am introdus o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti; In actiune am atacat raspunsul unei institutii publice (CNVM) la o cerere. In cerere solicitam CNVM sa verifice legalitatea actelor unui broker. Raspunsul a fost unul formal, fara cercetarea şi constata încălcarea dispoziţiilor legale indicate.
Judecatorul a admis exceptia paratei, aceea ca raspunsul autoritatii nu este act administrativ .
Eu detin o decizie intr-o speta similara in care aceeasi instanta dar si instanta suprema s-au pronuntat ca raspunsul unei autoritatii publice este act administrativ asimilat. Este vorba despre sentinţa civilă nr.2020 din data de 05.09.2007 a Curtii de Apel Bucuresti si de Decizia nr.710 a Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie din 22.02.2008.
Pentru asa o solutie in afara legii, eu intentionez sa fac plangere impotriva acestui judecator. Ma poate cineva indruma care este acuzatia intr-un astfel de caz ? Care ar putea fi motivatia juridica si caror instante ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: naibody , utilizator 10:27, 26 Ianuarie 2010
Plangere impotriva judecatorilor puteti face la CSM. Pe site-ul CSM-ului gasiti si legislatia. Este vorba despre legea lor de organizare; in aceasta lege ar trebui sa fie trecute si abaterile si sanctiunile si procedura.
Plangerea impotriva respectivului judecator, nu va schimba solutia pronuntata in dosarul dvs.
Exercitati calea extraordinara de atac si formulati-va in mod temeinic apararea, pentru a avea castig de cauza.
Din ce sustineti dvs., aveti/exista un motiv de casare a hotararii de care va plangeti si trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de fond.
Bafta!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc foarte mult ! Cred ca voi renunta la a mai face plangere impotriva judecatorului.
Cat despre Recurs, desigur il voi face, imediat ce mi se va comunica decizia. Deocamdata, am luat cunostinta de solutie de pe portalul instantelor.
Inca nu stiu sigur ce sa solicit in Recurs - modificare sentinta - pe art.304 indice 9 - sau casare sentinta - in baza art.312 care spune:
Modificarea hotărârii atacate se pronunţă pentru motivele prevăzute de art. 304 pct. 6, 7, 8 şi 9, iar casarea pentru cele prevăzute de art. 304 pct. 1, 2, 3, 4 şi 5, precum şi în toate cazurile în care instanţa a cărei hotărâre este recurată a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului

S-ar putea sa solicit modificarea pe art.304 cu 9 si IN SUBSIDIAR casarea pe art.312 ? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs contencios naibody naibody Am introdus o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti; In actiune am atacat raspunsul unei institutii publice (CNVM) la o cerere. In ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)
Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)