avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Supralegalizare acte cetățean filipinez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Supralegalizare acte cetățean filipinez

Bună ziua,

Am rugămintea sa ma ajutati intr-o problema legata de supralegalizare.
Prietena mea din Filipine urmează să călătorească în România pentru 3 saptamani, in septembrie, cu viză de scurtă durată. Intenția noastră este să ne si căsătorim cu această ocazie. M-am interesat la Biroul de Stare Civila si asa cum stiam deja ii trebuie certificatul de nastere si certificatul de celibat supralegalizate. Din ce m-am informat supralegalizarea implica trei pași. Ștampila la Ministerul Afacerilor Externe Filipinez, Ambasada României in Filipine sau Ambasada Filipine in Romania si ultima ștampilă la Ministerul Afacerilor Externe Român. Ea a reușit să facă doar primul pas(la ei se mai numeste si Red Ribbon) pentru cele două documente și urma să meargă la Ambasada României din Manila pentru pasul doi (a doua ștampilă). Problema este ca intre timp Ambasada României la Manila se închide începând cu 28 august 2017(urmând ca activitatea să-i fie preluată de Ambasada Romaniei din Kuala Lumpur, Malaezia) iar Ambasada Filipine in Romania nu exista(de fapt Ambasada Filipine din Budapesta este acreditată pentru România). Din păcate viză română nu-i permite sa călătorească in spatiul Schengen, deci nu putem merge la Budapesta pentru legalizarea documentelor.

Intrebarea mea este daca există vreo șansă sa-si supralegalizeze actele in condițiile în care nu există ambasadă nici in Filipine nici in Romania? Cum ar putea ea sa îndeplinească pasul doi din procedura de supralegalizare?

Mulțumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: deniswyly , utilizator 22:46, 21 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara supralegalizare nu are cum sa se adreseze starii civile.
Multumesc pt raspuns.
Totusi incercam sa gasim o solutie la problema supralegalizarii.

In acest caz este posibil sa se adreseze Ambasadei Romaniei din Kuala Lumpur, Malaezia(din ce stiu eu cetatenii flipinezi nu au nevoie de viza sa calatoreasca in Malaezia), avand in vedere ca activitatea consulara din Manila a fost preluata de aceasta?
Ar fi posibila legalizarea avand in vedere ca Ambasada Romaniei se afla pe teritoriul altui stat decat cel care i-a emis actele?
Conform www.mae.ro/node/6868, la nota din josul pagini, se specifica la pasul 2
2. Ambasada României acreditată în acel stat sau de ambasada străină acreditată în ţara noastră.
.
Mutarea activitatii consulare in Malaezia inseamna implicit ca Ambasada devine acreditata si pentru statul Filipine?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
ssdaniel, utilizator
Am rezolvat supralegalizarea actelor prin intermediul Ambasadei Filipine din Budapesta. Am trimis actele prin DHL.
va rog sami spuneti si mie cum sa rezolv cu o fata din filiphinia ia spune ca poate optine viza de casatorie acolo in filiphinia eu sunt romin si sunt in germania va rog sami dati detali astept si va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
2 copii impreuna cu o filipineza Mircea2all Mircea2all Buna seara! As dori sa aflu care ar fi modalitatea cea mai simpla de a-mi aduce in Romania prietena filipineza si copii nostri nascuti in filipine cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu fata filipineza Gabriel501 Gabriel501 Buna, am si eu nevoie de cateva sfaturi, anul asta sau anul viitor vreau sa merg in Filipine, am cunoscut o fata de acolo. Nu de mult timp am cunoscuto dar ... (vezi toată discuția)