avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie la ambasada
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie la ambasada

Buna ziua as dori sa ma casatoresc la ambasada Romaneasca din Filipine, nu locuiesc acolo dar viitoarea sotie care ii Filipineza da are domiciliul acolo.
Am toate documentele necesare si am vrut sa fac prenotare, mi sa raspuns prin urmatorul imail.

"n conformitate cu Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civila, republicata 2012, Art.41 (1) Sefii misisunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale Romaniei incheie casatorii intre cetateni romani sau daca unul dintre viitorii soti este cetatean roman, daca aceasta este in concordanta cu legislatia tarii in care sunt acreditati si daca cel putin unul dintre viitorii soti, cetatean roman, are domiciliul sau resedinta in circumscriptia consulara a misiunii diplomatice ori a oficiului consular."

Ce vrea sa insemne ca trebuie sa am domicilul si eu acolo ? nu ii suficient doar al ei ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:13, 24 Octombrie 2015
Este cum vi s-a spus. Daca vreti sa va casatoriti in Filipine puteti doar in fata autoritatilor filipineze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Casatoria in cipru daniele daniele buna seara,as dori sa stiu care sunt procedurile pentru casatoria intre doi romani fara cetatenie obtinuta inca in cipru.multumiri anticipate (vezi toată discuția)
Casatorie in republica moldova olteanu1978 olteanu1978 Buna seara! Am dat cu capul in ,,tavan\'\' daca pot spune asa, nu pentru ca vreau sa ma insor, mai degraba pentru birocratia cu care ma confrunt. Am cunoscut o ... (vezi toată discuția)