avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema ...

Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema de interes .Care este modul de calcul al contributiilor proprietarilor apartamentelor dintr un bloc?La numar de persoana sau cota indiviza?am intalnit mai multe moduri de calcul si as vrea sa stiu care este cel corect.Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:30, 17 Noiembrie 2022
Pentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018 care prevede concret fiecare contributuie a locatarilor in imobil de locuit in comun
Marea majoritate a cheltuielilor se calculeaza pe cota parte indiviza, pe numar de persoane sunt putine cazuri, explicitate in legea 196/2018 :
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
[ link extern ]

Acele mai multe "moduri" apar doar in cazul administratorilor (si presedintilor de asociatie, care raspund de corectitudinea listelor) ce nici macar nu citesc legea.

alex_cernea a scris:

Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema de interes .Care este modul de calcul al contributiilor proprietarilor apartamentelor dintr un bloc?La numar de persoana sau cota indiviza?am intalnit mai multe moduri de calcul si as vrea sa stiu care este cel corect.Multumesc

Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă am apometrele in garanție, declar consumul ... Adicotin Adicotin Bună ziua. Dacă am apometrele in garanție, declar consumul lunar corect, cum e legal să se plătească pierderile : pe apartament sau pe persoane? ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste vidanjarea Fulg Fulg Cum se plateste vidanjarea, la nr de persoane sau la cota indiviza? (vezi toată discuția)
Modul de calcul mentenanta lift sniperm sniperm Modul de calcul mentenanta lift Buna ziua, Cu toate ca intrebari au mai fost puse,, legata de plata mentenantei liftului. Intre timp, a aparut ... (vezi toată discuția)