avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare aragaz la apartament nelocuit, proprietarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare aragaz la apartament nelocuit, proprietarul nu e in tara

Locuiesc si lucrez intr-o tara UE. Programul de lucru nu imi permite sa plec in Romania cand vreau eu.
Am un apartament la bloc in Bucuresti. Gazul la bucatarie a fost verificat in 2020. De atunci apartamentul e inchis, nelocuit.
Presedintele blocului ma terorizeaza ca vine "verificarea de la gaze" si daca nu sunt in tara sa deschid se vor opri gazele in tot blocul si voi primi amenda uriasa.
Nu am rude sau prieteni in Romania si nu doresc sa dau cheile apartamentului la nici un strain (presedinte bloc etc, oameni pe care nu ii cunosc).
Ce pot face, avand in vedere ca in prezent locuiesc si lucrez intr-o alta tara?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
Silea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:36, 17 Noiembrie 2022
Avand in vedere ca locuiti in strainatate ,pentru a asigura siguranta bunului imobil,dar si accesul in eventualitate de situatie speciala,contactati operator economic avand drept obiect administrarea apartamentelor
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
ynocentta, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea verificare obligatorie se face din 2 in 2 ani, asa ca e bine sa va gasiti pe cineva care sa deschida usa. Altfel veti plati amenda. Sau vindeti proprietatea, care creeaza obligatii periodice.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaze bloc adriandiaconescu89 adriandiaconescu89 Buna ziua, Locuiesc de putina vreme cu chirie intr-o garsoniera din sectorul 6, Bucuresti, iar cu putina vreme in urma am suferit un mare soc. Intretinerea ... (vezi toată discuția)
Schimbare detectoare de gaz in pandemie - abuz, teroare si hotie pe fata! Silea Silea Bloc 10 etaje, reabilitat, detectoare de gaze la coloana principala, pe scari si in fiecare apartament, montate in iunie 2018. Revizie instalatie de gaze ... (vezi toată discuția)