avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestare valabilitate certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestare valabilitate certificat handicap

Buna ziua, va rog un raspuns referitor la procedura de chemare in judecta sau contestatie in termen de 30 de zile a Certificatului de handicap doar pentru valabilitate . S-a acordat doar ptr un an - pacienta 89 ani imobilizata cu grad handicap grav cu asistent; handicap mental grav 5 mental cod F00, F01. Cum sa i se acorde cu revizuire, adica la anul , daca mai traieste sa o supunem din nou la tot calvarul sa incepem procedura din nou cu doctori platiti la domiciliu , comisii ..., care desi a vazut starea pacientei nu a fost in stare sa faca un referat corect? Va rog cum se face contestaia si unde se depune,? Tribunal -contencios? Se poate depune doar referitor la valabilitate?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: atinas , utilizator 15:19, 28 Noiembrie 2022
Buna ziua, credeti ca se poate invoca art 87 1*1 din Lg 448/2006 si modificarile ulterioare privind eliberarea certificatului de handicap definitiv : art 87 (1^1) Pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare, Comisia de evaluare va stabili un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice. (la 26-07-2012, Alin. (1^1) al art. 87 a fost introdus de pct. 6 al art. I din LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 505 din 23 iulie 2012, care introduce pct. 7^1 al art. I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 84 din 20 septembrie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 654 din 22 septembrie 2010. ) Mai pot sa va precizez ca in Planul individual de servicii pentru reabilitare /programul individual al pacientului inintocmit de comisia d3evaluare complexa la sectiunea recuperare tratamente de ameliorare a situautiei pacientului este scris NU ESTE CAZUL! Deci este ireversibil si irecuperabil, si atunci se poate invoca acest aspect legal? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
atinas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principii de drept. o persoana cu dizabilitate psihica accentuata ... UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL Pricipii de drept. O persoana cu dizabilitate psihica accentuata (lipsa integrala a capacitatii de munca) a solicitat prin curator (din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)
Legalitate reevaluare persoana cu handicap. Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav din anul 2001 pana in anul 2007, cand am primit un certificat cu valabilitate permanenta, valabil si in ... (vezi toată discuția)
Am primit răspuns negativ de la comisia de expertiza medicala ... george19571957 george19571957 Am primit răspuns negativ de la comisia de expertiza medicala a persoanelor adulte cu handicap ,ce pași trebue sa urmez și în cate zile am să mă ... (vezi toată discuția)