avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am informat angajatorul ca sunt insarcinata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la ...

Buna ziua,

Am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la cateva zile de la anunt mi s-a trimis de la HR o informare de la medicina si protecția muncii cu privire la riscurile de la locul de munca.
In cadrul informării primite la punctul 6 din informare apare modificari la locul de munca in telemunca, Programul ramane normal, regimul de pauza recomandat.
Am intrebat la birou daca acest lucru semnifica faptul ca pot lucra de acasa iar șefa mea mi-a zis ca nu, trebuie sa vin la birou pana la termen.
Apoi dupa raspunsul șefei mele au raspuns si cei de la HR spunând ca au vorbit cu cei de la medicina muncii si ca au zis ca e in regula sa vin la birou.
Mie nu mi se pare in regula aceasta situatie.
In informare scrie clar telemunca.
Pana la urma eu cum procedez in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NSteph , utilizator 19:33, 14 Decembrie 2022
Cereti raspuns scris de la HR si modificarea informarii primite.
Multumesc
O sa solicit
Revin cu noutăți daca vor fi.
Dar este normal sa se modifice?
Pana la urma acolo sunt trecute niste riscuri iar cei de la protecția si medicina muncii considera ca cel mai bine pt mine si copil este sa lucrez de acasa
Daca ai emis ceva cum poti sa retragi ceea ce ai emis si in ce baza?
Multumesc
Sunt aspecte legate de activitatea fiecarui lucrator, iar angajatorul este singurul in masura sa aprecieze daca se poate/ nu se poate lucra de acasa. Posibil, ca initial, angajatorul sa nu fi fost informat de recomandarea medicului specialist de medicina muncii si ati primit informarea asa cum a fost emisa. Responsabilitatea apartine HR care nu a primit aprobarea angajatorului (probabil) pe documentul emis de medic.
S-a contactat medicul si acesta si-a schimbat recomandarea, primind noi informatii de la angajator asupra felului activitatii lucratorului. Posibil sa existe alte recomandari legate de organizarea locului de munca care sa permita lucrul de la birou.
Inteleg ceea ce spuneti.
Insa șefa mea nu este angajatorul meu( nu am primit raspuns scris din partea societății ca trebuie sa vin si nici modificare de la HR( am primit aceeasi informare azi cu o modificare legată de o eroare la datele de identificare) nu si in legătura cu venitul la birou si telemunca.
O sa vorbesc cu cei de la HR sa vedem care este soluția.
Pana la urma si medicul de medicina muncii este specialist si nu cred ca e normal ca angajatorul sa ii conteste decizia.
Multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Sfat legat de procedura crimson crimson Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de un sfat. Ieri am fost informati de o colega ca este insarcinata cu dovada de la medicul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Silvia Olteanu Silvia Olteanu Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc ... (vezi toată discuția)