avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere Am inteles ca pensia de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere Am inteles ca pensia de intretinere pentru ...

pensie intretinere

Am inteles ca pensia de intretinere pentru minori este de 1/4 din venit.
Cum se va calcula in situatia in care deja platesc o pensie de intretinere dintr-o casnicie anterioara?

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:07, 19 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 2 copii legea stabilește un procent de 33% din venitul lunar net.
Veți plăti pentru fiecare copil în parte un cuantum de 1/6 din venit.

Așa va hotarî instanța de judecată dacă veți depune la dosar certificatul de naștere al celuilalt copil.
Nu stați pasiv la proces, formulați-vă apărări, că judecătorul nu are de unde să știe că mai aveți un copil în întreținere.

Va trebui diminuată pensia și pentru primul copil, de la 1/4 la 1/6, iar mama copilului nu va accepta, și probabil va cere judecătorului să nu-i scadă procentul aflat în plată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)