avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ei, rupând ...

Copii minori în afara căsătoriei. Mama pleacă cu ei, rupând ORICE relație cu tatăl. Pe rol, fiind un proces de stabilire a domiciliului minorilor. Cum poate tata să ia legătura cu copiii? Poliția a refuzat sa se implice
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:19, 28 Noiembrie 2022
Sa ceara in instanta pe calea ordonanței președintele un program de relatii cu copilul
Bună ziua! În paralel cu dosarul care se judecă în prezent aveti posibilitatea să introduceți pe rolul instanței o ordonanță președințială prin care să se stabilească cu titlu provizoriu (adica până se judecă dosarul de stabilire efectivă a domiciliului) un program de legături personale. Această procedură este una care se judecă destul de repede în comparatie cu dosarul de fond (cel de stabilire a domiciliului).
Trebuie sa formulati cerere reconventionala avand ca obiect program de vizita in dosarul de stabilire a locuintei si - concomitent - sa formulati si cerere de ordonanta presedintiala prin care sa investiti instanta cu stabilirea urgenta si provizorie a unui program, pana se va judeca in fond cauza.
Mulțumesc pentru răspuns.
Ce se poate întâmpla dacă în cadrul programului provizoriu de vizită, tatăl îi ia înapoi să locuiască cu el? Adică nu-i mai duce la mamă
Dacă tatăl nu înapoiază copiii, aşa cum prevede hotărârea judecătorească, el devine infractor, conform art.379 alin (1) Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Dupa pronuntarea Instantei prin Ordonanta presedintiala, in perioada cat minorul este incredintrat de Instanta tatalui, pana la solutionarea pe fond a ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala, admisibilitate 2cool4school 2cool4school Daca am pe rol divort, pot introduce o cerere de stabilire a unui program de relatii personale cu minorul, pe cale de ordonanta presedintiala? Daca da, nu ... (vezi toată discuția)