avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia si interviul la alt loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia si interviul la alt loc de munca

Buna ziua, momentan lucrez dar as dori sa-mi schimb locul de munca. Intrebarea mea este daca nu demisionez inainte sa ma duc la interviu, ce pot spune? Imi depun demisia dupa ce aflu raspunsul firmei la care vreau sa ma duc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 22 Noiembrie 2022
Cel mai bine este sa va dati demisia dupa ce aflati raspunsul firmei la care doriti sa mergeti pt angajare.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Si nu ar strica sa-l anuntati pe noul angajator, daca treceti interviul, ca o sa puteti incepe munca abia dupa 20 de zile ( perioada de preaviz in caz de demisie, asta daca nu va intelegeti cu actualul angajator si sa plecati mai repede)
De ce trebuie sa-l anunte ? ... Poate merge in paralel cu doua c.i.m.
M-am referit la modificarea art. 35 din Codul muncii
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept.

Alte discuții în legătură

Doua contracte individuale de munca cyan cyan Daca iti dai demisia de la o firma iar preavizul este foarte mare, maxim 45 zile fiind o functie de conducere, poti avea surpriza ca firma unde ai avut ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca de 8 ore ......bună ziua, o persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, ... nico_bubu nico_bubu Bună ziua, O persoana poate avea 2 contracte de munca de 8 ore, la doua societăți diferite? Sau măcar unul de 8 ore și unul de 6 ore? (vezi toată discuția)
Eate legal ca un medic sa aiba doua contracte de munca, in doua ... Nicomic Nicomic Eate legal ca un medic sa aiba doua contracte de munca, in doua specialitati diferite, in aceeasi unitate sanitara? (vezi toată discuția)