avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie. Salut, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie. Salut, pe data ...

Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie.

Salut, pe data de 3 August am fost implicat intr-un incident auto cu un TIR, am facut amiabila, soferul TIR-ului a deschis dosar de dauna la asig meu, Euroins, acesta ia respins dosarul gasindul vinovat

M-am dus eu la asiguratorul lui p data de 12 Octombrie si am deschid dosar telefonic, inregistrat, pe dta de 18 Octombrie sunt programat la constatare daune, se fac poze se declara etc, pe data de 19, ma sunat cel de la daune sa ma anunte ca a verificat si intradevar sunt in drept sa cer reparatia si sa-mi caut service, ba chiar mi-a oferit el service-ul prieteunului sau!!!

Ma duc la service opel ma programez, se face reconstatarea, acceptul de reparatie e primit si sumele sunt accetate la decontare si se comanda piesele eu asteptand cu masina sa ma cheme ei la reparatie.

Pe data de 22 Noiembrie primesc instiintare semnata si redactata pe data de 17 Noimebrie, precum ca dosarul meu e respins.

Orice incercare de discutie cu Groupama sa finalizat prin a ignora ursul din ograda, CUM ADICA sa accept un dosar, accepti despagubirea, ba imi dai si oferta in regie proprie pe e-mail, ma trimiti la service, apoi revi sa anulezi dosarul?

Va rog sa ma sfatuiti can imi este rau deja pe tema asta si imi creste tensiunea maxim legat de acest subiect si cu greu ma calmez pentru situatia asta.


Vreau sa va intreb daca asiguratorul, conforum cu termele de mai sus a incalcat Legea 32 din 31 mai 2017 privind asigurare obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvae CAPITILOUL Vl (6) aliniatele 1 2 3 4

Momentan am primit raspuns ca ei isi sustin decizia, desi in sesizarea telefonica catre ei, si in scris pe e-mail, eu i-am intrebat despre situatia in sine, ei zic doar ca refuza dosarul si ignora orice altceva.

Momentan redactez detaliat sesizarea catre ASF si SAL FIN, unde ma mai pot intrepta ca organisme, exceptand instanta, de care stiu deja, ce ma sfatuiti sa fac ?

Aveti vreun pasaj din lege si ce lege prevede asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
alexandruww2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:38, 9 Decembrie 2022
Sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
NU cred ca va rezolva nimic.

Daca e cineva specializat pe astfel de daune....lasati un raspuns ;) apreciez timpul.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
alexandruww2, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Imi puteti spune ce legislatie au incalcat? Ca sigur nu e normal sa faca asa ceva.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societățile de asigurare au dreptul de a face propriile investigații privind modul de producere a accidentului. Ele pot refuza plata despăgubirii dacă au ajuns la concluzia că accidentul nu s-a produs din vina asiguratului său. Despăgubirea este refuzată și în cazul în care vinovatul nu poate fi stabilit cu certitudine lăsând această misiune în seama instanței de judecată. Este o situație rară când ambele societăți de asigurare refuză plata despăgubirii.
Acționați în judecată ambele societăți de asigurare pentru ca instanța prin hotărârea ce o va pronunța să stabilească cine este vinovat de producerea accidentului, să stabilească cuantumul despăgubirii iar societatea la care este asigurat vinovatul să fie obligată la plată.

Alte discuții în legătură

Dauna auto Ancuta1967 Ancuta1967 Pe data de 1 decembrie am fost implicat intr-un accident auto din care a rezultat doar avarii ale autovehiculelor . Am completat impreuna cu soferul vinovat ... (vezi toată discuția)
Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un asigurator Cheater23 Cheater23 Salut! am avut un accident acum vreo 3 saptamani, in urma caruia eu am avut daune la masina de 10000 Euro iar cea care m-a lovit(vinovatul) doar 1000Euro.Am ... (vezi toată discuția)