avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua , exista termenul de a pune ore de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua , exista termenul de a pune ore de munca la coperta ...

Bună ziua , exista termenul de a pune ore de munca la coperta ?
Fie ore pe plus sau pe minus ,nu contează
Angajatorul recurge la aceasta modalitate , de a tine ore la coperta.
Este legal ?
În momentul de față am 120 de ore pe minus ,la coperta,iar dacă am ore suplimentare, acesta le pune normal la cele cu minus.
Adică mai pe scurt ,nu sunt puse cu 175%
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 00:02, 3 Decembrie 2022
Angajatorii au obligatia de a tine evidenta orelor lucrate intocmind foi de prezenta/pontaje si condici de prezenta in care salariatii au obligatia de a semna la intrare si la iesire din serviciu.
Din ceea ce ati scris eu inteleg ca dv. aveti un minus de 120 ore lucrate. Adica nu ati fost la serviciu dar angajatorul va platit salariul si contributiile ca si cum ati fi. Acum mergeti la sreviciu si recuperati orele nelucrate lucrand peste programul normal de munca.
In concluzie nu exista temenul de "ore de munca la coperta" si nici angajatorul si nici dv. nu respectati prevederile legale.
Corect ar fi fost ca dv. sa beneficiati de concediu fara plata in situatia in care nu va puteati prezenta la serviciu si el sa va plateasca munca suplimentara conform legii.
Precizez ca pe perioada concediului fara plata nu dobanditi vechime in munca si profesie...
Dar dacă angajatorul a completat norma de ore , atât cu absente nemotivate , dar și zile de CO ?
Este vorba despre faptul ca nu oferă suficient ,,de muna" pentru îndeplinirea normei sau dacă oferă, oferă greu
Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Va rog sa-mi spuneti si mie daca mai este obligatorie condica de prezenta si, daca da, ce act reglementeaza acest lucru. Multumesc! (vezi toată discuția)
Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)