avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari bloc 117C, ...

Buna ziua,
Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari bloc 117C, sc.B si va solicitam pe aceasta cale sa ne spuneti daca:
"Asociațiile de proprietari pot decide să renunțe la instalarea repartitoarele de căldură, prin invocarea nerentabilității și a ineficienței în economia de energie".
Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Energiei, care transpune, de fapt, o directivă europeană, contorizarea individuală pentru energia termică de la bloc nu mai este obligatorie.
Scandalul iscat de impunerea obligativității instalării repartitoarelor de căldură până la 31 decembrie 2022 ar fi pe cale să se stingă. Ministerul Energiei a fost nevoit să transpună în legislația românească o directivă a UE privind eficiența energetică.
Astfel, potrivit proiectului de lege, contorizarea individuală în apartamente nu mai este obligatorie.
Cea mai proastă idee este de a instala repartitoare de căldură individuale atata timp cât este un repartitor general in subsolul blocului care este citit lunar prin radio de către termoenergetica la ce mai trebuiesc repartitoare individuale, daca avem efectuate la zi masuratorile pentru determinarea SUPRAFETELOR ECHIVALENTE TERMIC AL CORPURILOR DE INCALZIRE aflate in apartamente,a coloanelor si conductelor din apartamente, precum si a conductelor si corpurilor de incalzire din spatiile comune(realizat de termoenergetica).
Toti propietari sunt impotriva montarii acestor repartitoare.
Am intrebat la primarie si ni s-a spus sa facem un tabel cu toti proprietari si cu optiunea legata de montarea repartiroarelor. Daca sunt peste 80% impotriva nu montam sis a pastram tabelul ca sa avem dovada. Eu ma intreb daca acest table nu va fi folosit pentru a fi sanctionati cu amenda.
Asteptam raspunsul dvs. daca se poate cat mai curand si nu la implinirea celor 30 de zile prevazute de lege.
Cu stima,
Radulescu Ecaterina

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:32, 26 Noiembrie 2022
1-exista dispozitie in vigoare care impune obligativitatea instalarii de aparate individuale de contorizat consum individual utilitati
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa hotasca dispozitii contrare prevederilor legale in vigoare
2-
Cea mai proastă idee este de a instala repartitoare de căldură individuale atata timp cât este un repartitor general in subsolul blocului care este citit lunar prin radio de către termoenergetica la ce mai trebuiesc repartitoare individuale,

Scopul instalarii aparatelor individuale de contorizat consum utilitati consta in diferentierea reala a consumului
Repartitorul general uin baza caruia se emite factura de consum inregistreaza consumul genera;l pe imobil,dar pot exista situatii in care exista apartamente nelocuite respectiv consum O ,pentru care este temeinic si legal sa nu se impuna la plata c/v agent termic
3-Vestea mai putin placuta consta in acea ca exista dispozitie in vigoare care obliga proprietarii de apartamente ca pana in 2027 sa inlocuiasca aparatele individuale de contorizat consum utilitati cu aparate generatie si tehnologie noua cu citire la distanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am și eu doua întrebări. mai sunt obligatorii repartitoarele ... herea mirela herea mirela Bună ziua,am și eu doua întrebări. Mai sunt obligatorii repartitoarele de masurarea energiei termice și ma poate obliga asociația de locatari sa îmi ... (vezi toată discuția)
Pentru montarea repartitoarelor este necesara autorizatie? LISA2000 LISA2000 BUNA ZIUA, Suntem chiriasi intr-un bloc ANL doatat cu centrala comuna(caldura si apa calda), si in urma consumului foarte mare de apa calda ne-am pus \"de ... (vezi toată discuția)