avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Intrtebarea se adreseaza mai mult celor care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Intrtebarea se adreseaza mai mult celor care locuiesc ...

Buna ziua
Intrtebarea se adreseaza mai mult celor care locuiesc in bucuresti si au contracte cu Apa Nova
In listele de plata pe luna octombrie apare o rubrica : apa rece pierderi , mentionez faptul ca avem si rubrica apa rece parti comune .
Am intrebat presedintele si a raspuns ca asa a venit factura si se plateste pe c.p.i.
Stie cineva mai multe amanunte legat de aceasta situatie ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:16, 6 Decembrie 2022
Locatarii dau un consum....sa presupunem ca totalul este 100 mc.
Apa Nova da pe factura 140mc.
Diferenta de 40mc. Se pune o parte pe partile comune, pt ca se foloseste apa la spalatul scarilor, a ghenei, a tomberoanelor ..sa spunem 10mc.
Ce se poate face cu ce a ramas? Ori se mareste pretul pe mc de apa pana ajunge la nivelul facturii (pe Apa Nova nu o intereseaza cum se imparte...doar sa incaseze toata factura), ori se trece pe parti comune...Ori se imparte la nr de persoane....depinde cum s-a hotarat in AG.
V-a mințit președintele.Nu avea cum să vină așa de la Apa Nova pentru că Apa Nova București facturează după contorul de bransament dar sunt si locatari care nu declară consumul real de aici apare o diferență care trebuie acoperită.Nu ați cerut factura Apa Nova de la presedinte ca să verificați dacă e așa cum spune?
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
mitabiciclista, utilizator
Sa o luam pe rand
pentru vali m
Locatarii nu mai dau nici un consum pentru ca citirea este prin radio , ca nu se pupa metri cubi de la Apa Nova cu acel consum al citirii , este altceva , putem presupune mai multe , nu pot sa spun aici .
In lista apar 3 rublici :
- apa rece consumata
- pret apa rece consumata , adica 1 metru cat ai consumat se inmulteste cu pretul de la Apa Nova . in jur de 8 lei
- apa rece parti comune
-apa rece pierderi , unde am intrebat ce pierderi sunt cand ai parti comune , si raspunsul verbal a fost ca aceste pierderi au venit de la Apa Nova pe factura

Pentru mitabiciclista
Pe undeva aveti dreptate , adica sa fiu mintit , dar am sa solicit factura , dar am dorit sa mai informez ca sa stiu ce solicit.
Da, in ultima vreme am si eu aceste diferente. Tot la bloc cu apometre cu citire radio. M-am tot chinuit sa vad de ce exista diferentele...pana intr-o zi, cand ma intalnesc cu madama care face citirile (apa nova)...si care a completat pe hartiile ei o data cu o saptamana mai in urma fata de data reala, pe motiv ca nu a putut sa vina atunci, ca era in concediu !! Si firma care citeste apometrele, a venit cand a trebuit. O saptamana de consum....
Pot fi multe cauze. Ideea este ca totul adunat sa se pupe cu ce este pe factura de la Apa Nova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)