avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - pensia alimentara ......Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - pensia alimentara ......Bună ziua! Avem custodie comună, cei trei copii ramasi în ...

Bună ziua!
Avem custodie comună, cei trei copii ramasi în întreținerea mea. Tatal lor plateste pensie alimentara, 415 lei per copil. Pe langa acesti banuti, nu contribuie la nimic...mă refer la îmbracamintea, la cheltuielile scolare, la consumul lor...adica la nimic..
Întrebarea mea este, ce se înțelege atunci prin custodie comună, dacă în afară de cei 400 de Roni, eu sunt singura care trebuie să le asigure totul acestor copiii ?Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 14:46, 5 Decembrie 2022
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia s-a stabilit in cazul dvs ,in bani, nu in natura.
Pensia ca e in bani sau in natura reprezinta, in cazul a 3 copii, in cuantum de maxim 1/2 din salariu. Dvs aveti datoria de a administra suma de la tata adunata cu cu suma ce ar trebui sa o dati dvs. Din acesti bani le luati de mancare, îmbrăcăminte, etc, et
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Pensia de întreținere este diferită de autoritatea părintească (custodia), aceasta din urmă presupunând faptul că părinții trebuie să ia decizii comune cu privire la copii. Art. 36 alin. (3) din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prevede următoarele: În situaţia în care ambii părinţi exercită autoritatea părintească, dar nu locuiesc împreună, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului învăţăturii sau pregătirii profesionale, tratamente medicale complexe sau intervenţii chirurgicale, reşedinţa copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor părinţi. Mai sunt și alte aspecte unde se pune problema acordului părților, cum ar fi emiterea pasaportului pentru copii sau pârăsirea teritoriului țării, etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia alimentara stabilita de judecator este obligatorie. Aceasta nu este supliment pe langa achitarea defalcata a nevoilor copiilor. Daca ex-ul contribuie sau nu pe langa aceasta este la libera lui apreciere. Pensia alimentara primita trebuie gospodarita cu chiverniseala la fel ca si veniturile proprii.
Pensia alimentara inseamna tocmai ceea ce dvs doriti pe langa. Obligatia de a asigura adapost, mancare, haine, apartine prin lege ambiilor parinti. Suma e calculata de lege pentru a acoperii tot ceea ce spuneti dvs, exclude vacante si cadouri. Atat timp cat el plateste pensia alimentara stabilita prin lege, nu mai aveti dreptul la nimic pe langa. Daca el isi permite si poate mai mult, e strict la latitudinea lui. Custodie comuna inseamna ca mai ia si copii la el, deci plateste 400ron pe copil, pe langa ca ia copii la el din cand in cand. Daca isi pierde locul de munca, dvs, nu primiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor velu58 velu58 Buna dimineata! in cazul in care se solicita in instanta custodia comuna pentru minor,partea reclamanda nu mai plateste pensie de intretinere? exista o lege ... (vezi toată discuția)
Probleme de familie intre tineri victoria53 victoria53 Va rog daca cineva ma poate lamuri in anumite chestinuni legale.Doi tineri casatoriti care au un copil nu se inteleg de mult timp dar nu au divortat si stau in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor in cazul custodiei comune florin_tata florin_tata am inteles , instanta hotaraste CUSTODIA COMUNA -in ce va consta programul de vizitare pt copil?- sau copilul va fi ingrijit 1 luna de un parinte iar cealalta ... (vezi toată discuția)