avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Peste 25% sau inclusiv 25%
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Peste 25% sau inclusiv 25%

Peste 25% sau inclusiv 25%

Ce procent maximum trebuie sa detina un asociat pentru ca firma sa ramana microintreprindere?
Daca voi avea 4 asociati, fiecare cu cate 25% in 7 societati, acestea vor ramane microintreprinderi (presupunand ca avem deja 1 angajat si ca nu avem mai mult de 20% activitati de consultanta)?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:08, 28 Noiembrie 2022
conditia referitor la asociati este astfel :

" societatea analizata are asociați/acționari care dețin peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice române care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor "
Da. Am vazut ca sunt persoane care interpreteaza ca atingerea plafonului de 25,00% ar impiedica incadrarea ca microintreprindere.
Multumesc!
trebuie 25% + ceva ca sa iesim din conditie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditia pentru aplicarea impozitului pe venit claudia.tihon claudia.tihon Buna seara! Referitor la conditia pentru aplicarea impozitului pe venitul microintreprinderilor: oricare dintre asociatii persoanei juridice romane detine ... (vezi toată discuția)
Pastrarea regimului microintreprinterilor Lili Tomescu Lili Tomescu Buna ziua, Referitor la pastrarea regimului microintreprinterilor. O microintreprindere A are ca actionar unic (SOTIA) detinere directa 100% O ... (vezi toată discuția)
Aveam la 31 decembrie 2 firme adrnico adrnico Aveam la 31 decembrie 2 firme. Mai pot eu decide legal la 31 Martie care din firme trece pe impozit profit in coditiile in care am cesionat deja una din ele? ... (vezi toată discuția)