avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Conditia pentru aplicarea impozitului pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Conditia pentru aplicarea impozitului pe venit

Buna seara! Referitor la conditia pentru aplicarea impozitului pe venitul microintreprinderilor: oricare dintre asociatii persoanei juridice romane detine peste 25% din valoare/nr titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la mai mult de trei persoane juridice romana....
se da urmatoarea situatie:Persoana juridica A impozit micro la 31.12.2022, are asociati o persoana fizica, procent 10% ( care indeplineste conditia, fiind asociat la o singura firma ) si o persoana juridica B ( detinte 90% si e platitoare de imp profit). Persoana juridica B are asociati persoane fizice, care detin parti sociale de peste 25% si la alte societatii, doua din ele fiind micro si restul platitoare de impozit pe profit. Societatea A poate sa ramana la impozit micro sau e obligata sa treaca la profit? Cum fac analiza asociatilor avand in vedere ca e vorba de o alta persoana juridica?! Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:31, 17 Martie 2023
Buna ziua,

Din datele prezentate, asociatul B detine parti sociale intr-o singura microintreprindere, societatea A.

Conditia de la art.47 nu distinge tipul de asociat pf sau pj:

h) are asociaţi/acţionari care deţin peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice române care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, incluzând şi persoana care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentul articol.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveam la 31 decembrie 2 firme adrnico adrnico Aveam la 31 decembrie 2 firme. Mai pot eu decide legal la 31 Martie care din firme trece pe impozit profit in coditiile in care am cesionat deja una din ele? ... (vezi toată discuția)
Venituri consultanta 2022 sau 2023 Coordonare Coordonare Noul plafon în funcție de care firmele se încadrează la regimul de impozitare micro sau la regimul de impozitare pe profit se aplică începând cu ... (vezi toată discuția)
Consultanta impozit microintreprindere issimo67 issimo67 Buna ziua, 1.Va rog sa-mi precizati care este baza legala(act normativ ,art, alin, lit. pentru incadrarea activitatiilor desfasurate de o microintreprindere ... (vezi toată discuția)