avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare/nedistribuire suma - contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare/nedistribuire suma - contestatie executare

Buna ziua si la multi ani tuturor romanilor!

Daca adjudec un imobil si debitorul castiga contestatia la executare sau contestatia la adjudecare, ce se intampla cu suma achitata de mine pentru imobilul respectiv? Cum o pot recupera? Alerg eu dupa creditor sa imi recuperez banii? Pot sa solicit executorului sa nu distribuie suma creditorului/creditorilor pana la solutionarea contestatiei? Sau solicit in instanta sa nu se distribuie suma, intervenind in dosarul debitorului de contestatie?

Mentionez ca doresc sa licitez pentru cota de 1/2 dintr-un imobil si in eventualitatea in care as fi declarat adjudecatar as dori sa stiu daca are sens sa demarez proces pentru iesirea din indiviziune, avand in vedere ca exista deja contestatie la executare din partea debitorului si probabil ca va face contestatie si la adjudecare?

In cazul in care au mai trecut si altii prin acest proces, ce variante ar fi pentru adjudecatar, astfel incat sa nu piarda sau sa nu alerge dupa suma achitata pe imobil? Si cat timp ar dura solutionarea (cu aproximatie) unei astfel de situatii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin-Marius , utilizator 19:09, 2 Decembrie 2022
Niciun raspuns? :(

~ final discuție ~