avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se calculează penalitățile? Bună ziua. Am o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se calculează penalitățile? Bună ziua. Am o casa în ...

Cum se calculează penalitățile? Bună ziua. Am o casa în construcție finalizata în prezent în proporție de 90 % . Casa trebuia predata la cheie in aprilie 2022. Doresc sa dau în judecata constructorul pt intârziere. Se calculează penalități de întârziere din aprilie 2022 la valoarea de 10 % nefinalizata? Menționez ca în aprilie era 50 % finalizata. Se pot aplica oare penalități la valoatea de 50 % sa zicem pt aprilie mai și pe urma sa scadă procentul pt ca au avansat construcția?La aceste penalități as putea sa adaug și diferența de scumpire a materialelor ... pt ca altul era pretul în aprilie si altul e acum? Apartamentul în care locuiesc ( proprietate personala) intenționăm sa îl închiriez din aprilie ( am și semnat un contract de închiriere în 2021, dar cu bunăvoința chiriașilor am renunțat pt ca nu aveam unde ma muta) . Se poate adăuga pe lângă penalități și chiria pe care am pierdut o ( era un venit pe care ma bazam )
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:57, 2 Decembrie 2022
Initial analizati atent clauzele contractual asumate
In eventualitatea in care ajungeti sa solutionati in instanta aveti dreptul sa solicitati pe langa penalitati si daune aferent imposibilitate inchiriere -este necesar sa puteti proba legal conventia de inchiriere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, în 2021 am încheiat un contract la notar, pt o casa ... Roxana Pescar Roxana Pescar Bună, în 2021 am încheiat un contract la notar, pt o casa la cheie cu un avans de 30000euro care trebuia finalizat în aprilie 2022, sa prelungit contractul ... (vezi toată discuția)
Finisaje interioare prost executate de constructor. pot reține diferența de preț pe care o mai am de achitat, pentru refacerea lucrărilor executate greșit? Alex623 Alex623 Buna ziua, am nevoie de un sfat: Am construit de curand o casa, termenul dat de constructor 210 zile trebuia finalizat in nov 2017, eu am reusit sa locuiesc ... (vezi toată discuția)
Proces penalitati intarziere predare locuinta anl pagubitANL pagubitANL Am cumparat in 2008 cu credit ipotecar un apartament ANL in cartierul Henry Coanda. Imobilul este construit cat de cat, dar nu exista sperante de ... (vezi toată discuția)