avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am primit decizie de concediere, mi s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat ...

Buna ziua,
Am primit decizie de concediere, mi s-a înaintat o lista cu posturile vacante, in cazul in care sunt mai mulți angajați pe același post, se da concurs.
Întrebări:
1. Pot depune cererea pt 2 posturi vacante?
2. Dacă nu sunt admisă prin concurs pt un post vacant, mai beneficiez de compensațiile banesti, salarii compensatorii?
3. Este angajatorul obligat sa fie de acord sa absentez pt a-mi cauta alt loc de munca? Sau doar poate fi de acord, dar nu este obligat.
4. Pot solicita de la HR care sunt condițiile pt posturile libere: studii, cui se subordonează in organigrama, etc.
5. Una dintre condițiile de restructurare o reprezintă ‘rezultatele obținute la evaluarea performantelor profesionale’. Eu nu am aceasta evaluare, am întrebat la HR. Știu ca pe acest departament managerii s-au tot schimbat.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 11:49, 2 Decembrie 2022
1. Eu cred ca puteți depune pentru doua posturi..însă nu avem de unde sa știm clar..întrebați angajatorul.

2. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

3. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca in perioada preavizului este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, in CCM scrie ca pot absenta 50% din timpul de lucru.
1. Atunci pot face ambele: absentez 50% din programul de lucru, dar in același timp, pot candida pt un post vacant din cadrul firmei, pot face lucrul asta?

2. Daca nu sunt admisă pentru postul respectiv, mai beneficiez de compensații banesti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)
Concediere de la firma aflata in insolventa 2nymaria 2nymaria Buna Ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care am fost concediat (ales aleatoriu) de o firma aflata in insolventa prin desfintarea postului am ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii artimon artimon Sunt angajat cu contract de munca pe , perioada nedeterminata intr-o societate multinationala-in decembrie 2014 (17-dec.2014)menegerul societatii mi-a ... (vezi toată discuția)