avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc ...

Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc in acelasi apartament cu mama mea ,fratele are familia lui si casa lui ,in vederea succesiunii fratele a spus ca o sa declare la notar ca nu are nici o pretentie pentru cei revine lui si va da in scris ,eu am un act de mostenire facut in fata notarului cu ani in urma in care tatal si mama mi-au lasat totul mie ,intreb daca cumva fratele se razgandeste si nu renunta la partea lui eu ma pot folosi de acel act notarial si mama imi cedeaza partea ei ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
florinm58, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:55, 3 Decembrie 2022
eu am un act de mostenire facut in fata notarului cu ani in urma in care tatal si mama mi-au lasat totul mie


Nu aveați cum sa încheiați un act de moștenire, cât timp părinții erau în viața.
Despre "mostenire" se vorbește numai după decesul unei persoane.
Ce act v-au făcut părinții mai exact? Cum se numește?
M-am exprimat gresit ,se numeste Testament ,va multumesc !
Practic doar tatăl v-a lăsat testament, ca mama trăiește.
În principal, trebuie dezbătută succesiunea.
Soția supraviețuitoare (mama) si descendenții (fratele) sunt moștenitori rezervatari.
Astfel, ei pot solicita reductiunea testamentului lăsat de tatăl dvs, ceea ce înseamnă că nu veți moșteni dvs partea tatălui în totalitate. Este dreptul fratelui de a se răzgândi.
Dacă mama și fratele renunța la succesiune, veți rămâne dvs unic moștenitor pe jumătatea tatălui din bunurile comune dobândite în timpul căsătoriei.
Ulterior, cealaltă jumătate a mamei v-o poate transmite în timpul vieții, printr-un contract. De vanzare/donatie/întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)