avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de noapte

Bună ziua. Lucrez intr-un spital de stat?in ture 12/24. Facem lunar aproximativ 8 ture de noapte dintre care se plătesc doar 3. Am gasit o varianta actualizata a legii 153/2017 unde scrie asa,citez:"Art. 20. - Sporul pentru munca de noapte
(1) Personalul care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfăşoară activitatea între orele 22,00 şi 6,00 beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru."
Cum este normal? Sa fiu platita doar pentru 3 ture din 8 sau pentru toate?
De altfel întâmpinam aceeasi problema cu weekendurile,sunt luni cand avem peste 60 de ore de weekend si se plătesc doar 36 desi in contract nu e specificat nimic,orele pe plus teoretic se pierd,nu se plătesc si nu se dau libere. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2022
Wanna2211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 3 Decembrie 2022
Sesizati Inspecția Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Ana Maria Gavrilă Ana Maria Gavrilă Lucrez intr- o unitate medicală de stat iar numărul nopților efectuate lunar este de 7- 8 .Este normal? In aceste conditii cum ar trebui să ne fie plătite ... (vezi toată discuția)
Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte Georgica112 Georgica112 Buna ziua. Sunt bugetar și aș dori să știu în ce condiții trebuie acordat sporul de noapte. Eu lucrez cel puțin de 3 ori pe luna a câte 24 ore pe zi. ... (vezi toată discuția)