avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie: In luna mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie: In luna mai am incheiat ...

Buna ziua!
Va expun urma toarea situatie:
In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, proprietate personala, intabulat si inscris in cartea funciara.
Documentul este autentificat la notar si avea termen de incheiere a contractului de vanzare cumparare la data de 29.11.2022, si, bineinteles achitarea sumei convenite minus avansul pe care l-am incasat la data incheierii inscrisului.
Promitentul cumparator nu a vrut sa incheiem contractul de vanzare cumparare motivand ca nu are banii pe care i-a promis, si a solicitat o prelungire cu trei luni a antecontractului.
Eu nu sunt de acord.
Este nevoie sa intreprind eu vreo actiune juridica sau contarctul devine nul de drept.
Intreb pentru situatia in care as avea un alt cumparator si nu vreau sa mai fiu legat de acest contract.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati prelungit termenul inainte de 29.11 acea promisiune a expirat. Cred ca ar trebui sa regasiti si in contract mentiunea ca dupa trecerea termenului, promitentul vanzator este liber sa instraineze terenul catre orice alta persoana precum si eventual sa retina avansul primit. Verificati cu atentie conditiile contractuale.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți antecontractul și vedeți ce este prevazut dacă nu se mai poate încheia contractul din vina vreuneia dintre părți.
De regula, dacă se răzgândește cumpărătorul, pierde avansul achitat și dvs puteți vinde bunul oricui doriți.
Sau, ca să nu aveți probleme ulterioare si batai de cap, motivate de faptul ca promitentul cumpărător v-ar putea chema în judecata pentru recuperarea avansului, motivând forță majora sau alte cauze independente de vointa lui, puteți sa ii restituiti suma achitata și gata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
promisiunea a fost notata in CF?

Nu, nu a fost notata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să fiți perfect liniștit, citați-l la un notar pentru încheierea CVC. Dacă niu vine sa semneze, notarul va consemna aceasta printr-o încheiere. O să fie unele mici costuri.

danieltan a scris:


Nu, nu a fost notata.


Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)