avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie: In luna mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va expun urmatoarea situatie: In luna mai am incheiat ...

Buna ziua!
Va expun urma toarea situatie:
In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, proprietate personala, intabulat si inscris in cartea funciara.
Documentul este autentificat la notar si avea termen de incheiere a contractului de vanzare cumparare la data de 29.11.2022, si, bineinteles achitarea sumei convenite minus avansul pe care l-am incasat la data incheierii inscrisului.
Promitentul cumparator nu a vrut sa incheiem contractul de vanzare cumparare motivand ca nu are banii pe care i-a promis, si a solicitat o prelungire cu trei luni a antecontractului.
Eu nu sunt de acord.
Este nevoie sa intreprind eu vreo actiune juridica sau contarctul devine nul de drept.
Intreb pentru situatia in care as avea un alt cumparator si nu vreau sa mai fiu legat de acest contract.
Buna seara,


Lecturati atent clauzele contractuala, aveti in vedere clauza de razgandire, care poate interveni, in speta , si in ce conditii este incidenta acesta.

De regula, primtentul-cumparator care se razgandeste pierde avansul dat.

In acest context, n-ati mai fi obligat sa incheiati contractul de vanzare-cumparare.

Pentru a putea interpreta efectele antecontractului de vanzare-cumparare, apelati la un avocat, unele clauze pot fi neclare, deci interpretabile.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)