avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat ENEL, ...

Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat ENEL, care ne-a schimbat contractele de electricitate și gaze (noi având la electrica și eon gaz)fără știrea noastră,susținând ca doar actualizează datele de facturare.A făcut o foto cu tableta la o factura electrica,și la buletinul soțului.A doua zi soțul a primit pe telefon sms cu noile contracte la electricitate și gaz de la ENEL.
Am fost șocați.Cum se poate sa faca asa ceva ?fără sa semnam nimic,fără sa se ceara un act după locuinta(noi fiind chiriași)am făcut sesizări și reclamații începând din a doua zi la ENEL,am anunțat la electrica și eon gaz.(menționez ca contractele făcute de ENEL urmau sa se activeze începând cu data de 26.11.2022)toate sesizările fiind făcute de mine zilnic înainte de acea data.In plus au folosit datele personale ale soțului pentru a face acele contracte false.
Bineînțeles că am fost ignorata de cei de la ENEL cu toate ca am făcut acele sesizări în timp util.
Ce ma sfătuiți sa fac?e inadmisibil ce au făcut.
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 08:36, 9 Decembrie 2022
Nu s-a prezentat?
Plangere la ANRE si ANPC.
Poate nu ar strica si una penala pentru inselaciune/furt de date.
eu nu inteleg de ce ati prezentat buletinul
daca acea persoana era reprezentant enel (atentie, ca nu lucreaza la enel), ce a. cautat in casa dvs sa va actualizeze datele de facturare cand dvs nu aveti contract cu enel?? pe viitor fiti mai atenta. cu contractele alea nu se va intampla nimic, dvs trebuie sa si fiti de acord explicit cu ele pt ca ele sa intre in vigoare.
Nu inteleg de ce ati permis accesul in casa dvs a acelui individ necunoscut fara sa il legitimati si sa-i aratati cartea de identitate. Observati deci ca aveti o vulnerabilitate. Bine ca avand datele dvs. nu v-a facut un contract de imprumut, sau sa va inscrie pe lista fondatoare a vreunui partid politic. Daca ati fost inspirat si aveti datele lui puteti sa faceti sesizare la ANPC si ANRE. Pe viitor nu mai oferiti nimanui datele personale, caci nici o companie nu va taie electricitatea pentru neactualizarea datelor daca ati platit facturile.

Alte discuții în legătură

Bună seara!!!!am aflat ca sunt client enel pt gaze naturale..contractul ... Paras1 Paras1 Bună seara!!!!Am aflat ca sunt client Enel pt gaze naturale..contractul fiind falsificat...nu am semnat nimic...am cerut originalul de la ei și spun ca nu au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,acum un an am decis să mă mut de la engie la enel ... Cristinalautaru Cristinalautaru Buna ziua,acum un an am decis să mă mut de la Engie la Enel datorita prețului foarte mare la gaze și chiar am semnat un contract foarte avantajos cu ... (vezi toată discuția)
Enel nu mi-a mai emis factura din luna mai Sissy2022 Sissy2022 Buna ziua, Sunt abonat casnic Enel la energie electrica si gaze naturale. Problema mea este la energie electrica. Mie pe acest an mi-a fost emisa o ... (vezi toată discuția)