avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua! Am o intrebare in legatura cu \"zilele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua! Am o intrebare in legatura cu "zilele libere '- puntile ...

Buna Ziua!
Am o intrebare in legatura cu "zilele libere '- puntile date de guvern. Am vrut sa mi iau concediu in ziua respectiva(acum pe 2 decembrie), si mi s a spus ca nu se poate., ca nu este legal ci doar sa recuperez. Aceeasi situatie va fi si pe 23.01.2023..cand ni se va impune recuperarea. Intrebarea mea este , de ce nu pot pune o zi de CO, in acea zi. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 5 Decembrie 2022
Lucrati in sectorul privat sau privat?
La stat, sectorul bugetar.
Am să vă spun cum s-a procedat în instituția în care lucrez eu. S-a emis o dispoziție în care era specificat cand si cum se va recupera ziua de 02.12.2022 (cu respectarea prevederilor HG 96/2022 ca recuperarea să se facă până la 31.12.2022). În aceeași dispoziție era menționat faptul că celor care sunt în concediu în ziua de 02.12.2022, nu li se aplică prevederile privind recuperarea. Astfel, dacă ai vrut concediu, ai solicitat acest lucru și ți s-a aprobat.
O zi bună
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
Danaioana, utilizator
HG nu interzice luarea unei zile de CO în zilele stabilite ca zile libere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu o situație la locul de munca: pentru că ... Ioooo Ioooo Bună ziua. Am și eu o situație la locul de munca: pentru că Sf Maria pica marți, și este zi libera de la stat, angajatorul a propus sa faca punte și să ... (vezi toată discuția)
Imi spune cineva cate zile libere am dreptul sa-mi iau de la ... alexyn alexyn Imi spune cineva cate zile libere am dreptul sa-mi iau de la serviciu in cazul nasterii sotiei? Multumesc. (vezi toată discuția)
2 mai recuperat in zi de sambata merepere merepere buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore? multumesc (vezi toată discuția)