avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire psihologica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire psihologica

Buna ziua!
Am si eu o problema...sunt intr-o relatie de 5 ani cu un barbat..amandoi suntem divortati(eu de 12ani si el de 5ani-in momentul in care ne-am cunoscut).De 1an ne-am casatorit.Fiecare avem cate o fata.17,respectiv 15ani(cea mare,fiica mea locuieste cu noi,iar cea mica -locuieste cu fosta sotie a sotului).
De cand ne-am cunoscut fosta sotie intervine periodic(o data la 1-2-3luni)cu diferite nemultumiri nefondate legate de fostul sot(vrea pensie mai mare-cu amenintarea ca o sa- bage in puscarie,ca nu se intelege cu fata si nu o asculta,ca se cearta(asta e cam permanent)cu fata si o ameninta sa nu mai vina acasa,ca niciodata nu face suficient pentru fata etc etc etc).
Mentionez ca..de cand ne-am cunoscut sotul duce fetele la scoala dimineata(exceptie zilele cand este tura de noapte) IN FIECARE ZI,cand suntem in oras si il solicita este prezent in viata ei,merge cu noi din cand in cand la tara la bunicii paterni,pregatirile extrascolare din cls V-VIII au fost platite de sot....si multe alte facilitati ,fiind lucruri normale pentru un parinte pe care le face pentru copil.
Cu toate acestea,fosta sotie este intr-o permanenta nemultumire si amenintare.
Toate au culminat ,saptamana trecuta ,cu interzicerea fostei sotii si a fiicei..a se prezenta tatal (la un spectacol al fetei lor )alaturi de mine,sotia actuala. Precizez ca,in acesti 5 ani,am avut o relatie (cu fiica sotului )de bun simt si respect,asa cum este normal si firesc sa avem,neavand niciodata vreo altercatie sau discutie.
Intrebarea mea este urmatoarea,ce pot face daca situatia va persista in continuare?Efectiv este o hartuire si un stres permanent la care ne supune in mod gratuit fosta sotie....Se poate sa-i intentam proces pentru un asemenea comportament??
Cred ca situatia actuala din tara..din lume... pune pe umerii nostri o apasare destul de mare,starea de sanatate a fiecaruia este vizibil afectata de stresul la care suntem supusi,nefiind necesar un stres gratuit din partea ei.
Va multumesc anticipat!!

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:47, 8 Decembrie 2022
dupa mine, nu prea aveati ce cauta la spectacolul fetei.
pensie poate plati maxim 1/4 din salariu.
daca fata vrea, tatal poate cere schimbarea locuintei copilului la el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va simtiti stresati pentru ca vreti sa va simtiti stresati . Cum ar fi - de pilda - sa nu o mai bagati in seama ? Cand suna si sotului nu-i convine turnura pe care o ia discutia , simplu - ii inchide telefonul . Daca vrea pensie mai mare , o indruma sa se adreseze instantei . Binenteles , e caraghios ca il ameninta cu puscaria ... Daca se cearta cu fata - problema ei , poate nu a educat-o bine . Si nu are sotul dvs. a-i da socoteala fostei pentru ce si cum si cat face pentru copilul sau , e problema lui , atata timp cat isi plateste corect pensia de intretinere . De aceea va spun , daca va streseaza si hartuieste , este pentru ca ii permiteti asta , puteti sa o taiati scurt . Dar , in toata aceasta situatie , dvs. NU aveti nici un rol , si intelept ar fi sa nici nu va atribuiti singura vreunul , sunteti doar noua sotie si nimic in relatie cu copilul lui . Si eu sunt de parere ca nu aveati ce cauta la acel spectacol , decat daca fata va invita expres . Ori , daca bine am inteles , nu doar fosta sotie , dar nici ea nu v-a dorit prezenta .
Ma scuzati..credeam doar ca suntem niste oameni civilizati..
Da..asa cumspuneti nu o bagam in seama..doar ca este foarte insistenta..
Vis-a-vis de fata..nu vreau sa am un rol,doar ca am considerat ca asa este omeneste sa avem o relatie civilizata,respectuasa.Dar daca este CORECT sa nu avem...asa o fie!!
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cine spune ca e corect sa nu aveti o relatie civilizata , respectuoasa ? fireste ca e normal sa va intelegeti omeneste , dar asta in masura in care se poate ... Asta - pentru sotul dvs. , pentru ca dvs. personal nu e necesar sa aveti NICI un fel de relatie cu fosta , in afara de “ buna ziua “ . E relatia lor ( esuata ) , dvs. nu sunteti parte in ea . Iar sa-i tai legatura telefonica atunci cand intrece limitele e doar o masura de ... “ igiena “ a relatiei , daca va vedea ca asa nu mai poate vorbi deloc cu fostul sot , poate isi va schimba comportamentul intr-unul normal , civilizat , dus strict in interesul copilului lor comun ( pentru ca altceva nu ar fi de discutat ) . Iar relatia dvs. cu fiica sotului ... aici e gheata subtire ... Presupun ca e anul intai la liceu , are colegi noi , pe care-i stie de mai putin de trei luni . Poate ca i-ar fi cazut greu sa fie intrebata cum de sunt trei parinti in public . Veti fi de acord ca , la aceasta varsta , o familie destramata , un parinte recasatorit e greu sa le intelegi , cu atat mai mult sa le explici . Vine si intelegerea cu varsta ( de cele mai multe ori ) , dar - la 15 ani - e greu ... Bine ar fi fost sa ii fi spus fetei ca v-ar face mare placere sa o vedeti in spectacol , dar , daca nu ii e confortabil , binenteles ca nu veti merge . Si ati fi putut vedea reactia ei . Iar asta nu e o conduita lipsita de respect sau necivilizata , dimpotriva , e doar adaptarea adultului ( dvs. ) la situatia de fapt , si la sensibilitatile unui adolescent ... Sunt sigura ca si fata , cata vreme are o relatie tensionata cu mama ei , ar aprecia o legatura mai putin formala , mai putin scortoasa , mai degraba prietenoasa cu o alta femeie, una care o intelege , chiar daca aceasta e noua sotie a tatalui sau .
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2022
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere major g.corina g.corina Va expun situatia ficei mele, astept parerile dumneavoastra. va multumesc. 1. dupa 2 ani de la divort si incredintare a minorului, acum majora, vrea ca prin ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)