avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... As putea cere o amanare a unui proces pt a angaja un ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

As putea cere o amanare a unui proces pt a angaja un avocat? ...

As putea cere o amanare a unui proces pt a angaja un avocat? Procesul se afla pe fond In urma raportului de expertiza ,consider ca suma stabilita de expert nu este reala ,si am nevoie de un avocat pentru a studia dosarul si a depune observatii la raport
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:42, 7 Decembrie 2022
Buna seara.
Da, puteti. Dar, sa nu mai fi facut anterior o astfel de cerere.
Evaluarea expertizei este de competenta expertului care cunoaste timpul pe care l-a alocat pentru expertiza, prcum si complexitatea expertizei. Un aspect de avut in vedere - expertul poate face demersuri multiple pentru a porcura documente care sa fie avute in vedere inraportul de expertiza.
Expertul anexeaza la evaluare documente certe 9(facturi, chitante, etc.) care atesta cheltuielile facute.
Instanta de judecata este in masura sa aprecieze evaluarea costurilor (cheltuieli plus onorariu) facute de expert pentru intocmirea raportului de expertiza.
Avocatul nu a fost alaturi de expert in perioada desfasurarii activitatii pentru expertiza.
Puteti contesta evaluarea costurilor expertizei prin observatii depuse la raportul de expertiza, daca detineti documente certe care sa va sustina punctul de vedere.
Observatiile dvs. trebuie sa fie aprobate de catre instanta pentru ca expertul sa raspunda la acestea.
Nu trebuia.sa ajungeți la acest moment pt a va angaja av trebuia sa angajați de la începutul.procesului.Un av va este util pt a finaliza procesul început dar acum v ar trebui opinia unui alt expert care sa va facă obiecțiuni pertinente..
Consultanta contracost din partea unui expert tehnic judiciar va poate ajuta in cazul cand, in afara de a contesta costul expertizei doriti sa formulati si alte obiectiuni la raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere expertiza TANASENASTASA TANASENASTASA daca la expertiza nu sant multumita de cum s-au impartit loturile,avocatul meu poate depune o cerere prin care se solicita o alta expertiza?si evaluarea ... (vezi toată discuția)
Plata expert judiciar floricris2009 floricris2009 Buna ziua. Daca la o expertiza efectuata de un expert acesta a solicitat suplimentarea onorariului, iar partile au formulat, dupa depunerea raportului de ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)