avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Mama mea sufera de schizofrenie si in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Mama mea sufera de schizofrenie si in momentul actual ...

Buna ziua,
Mama mea sufera de schizofrenie si in momentul actual este in criza si nu te poti intelege cu ea. Problema e ca i-au murit parintii si urmeaza a se face succesiunea. Ea in starea actuala este paranoica si crede ca lumea o fura, si nu accepta ca eu, fiul ei, sa fiu trecut macar cu uzufruct pe ce primeste ea. Frica e ca intr-o criza va fi usor de manipulat si poate isi vinde proprietatile aiurea. Momentan ea nu are tutore, si are grad de Handicap II. 1) Am inteles ca daca devin eu tutore, pot lua decizii in locul ei la succesiune?
2) Daca nu vrea sa ma faca tutore, am inteles ca pot face prin instanta fara acordul ei daca aduc dovezi ca nu este in capacitate sa ia decizii?
3) Ca tutore ce probleme pot avea daca ea face prostii? De exemplu mai inunda vecinii cand e in criza. Daca ii ia foc apartamentul sau ceva la fel de catastrofic, pot fi actionat in instanta pentru ca sunt tutore? Nu as vrea nici sa imi asum asa ceva pentru ca nu avem cum sa stam cu ochii pe ea non-stop.
Statul pare ca nu ajuta astfel de oameni si nu sunt centre unde sa o pot interna permanent sa fie supravegheata.
Apreciez enorm sfaturile dvs.
Multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa formulati o actiune in instanta pentru instituirea tutelei speciala (daca aveti sau nu acord) sau a consilierii judiciare (daca aveti acord). Nu puteti fi actionat in instanta pentru faptele personale ale acesteia. Daca sunteti desemnat tutore veti actiona in conformitate cu limitele impuse de instanta de tutela pentru fiecare act in parte pentru care este necesar sa se solicite autorizarea instantei de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager facut pentru o persoana cu probleme psihice prin hotarare judecatoreasca Terry84 Terry84 Buna ziua , in urma cu 4 ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru parinti virstnici in ce C Tarnita C Tarnita Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu obtinerea tutelei pentru un parinte virstnic, in cazul in care parintele cetatean roman se afla intr-o alta tara ... (vezi toată discuția)