avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna seara, Pentru rezilierea unui contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna seara, Pentru rezilierea unui contract de prestari servicii, ...

Buna seara,

Pentru rezilierea unui contract de prestari servicii, aflat in derulare, este suficienta o notificare transmisa catra cealalta parte prin care se comunica rezilierea contractului respectiv?
Mentionez ca cealalta parte din contract a transmis o notificare prin care solicita plata sumelor restante si implicit, incetarea contractului.

O seara buna!
Este posibil daca asa au convenit partile prin contract. Totusi, daca considerati ca nu se impune rezolutiunea/rezilierea contractului puteti sa contestati pe cale judecatoreasca acest fapt.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Rezilierea poate fi conventionala, daca partile au mentionat, in contract, o clauza, in acest sens.

Altminteri, tot instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezilierii.(rezilierea este una judiciara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Notificare reziliere. buna seara! ma confrunt cu urmatoarea problema: ... TimeeaBV TimeeaBV Notificare reziliere. Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am reziliat un contract prin Declaratie de reziliere ca urmare a neexecutarii ... (vezi toată discuția)
Incetare contract mihaipaul mihaipaul Buna-ziua, La capitolul incetarea contractului se pevede: \"Prezentul contract poate fi reziliat de de oricare din parti penru neindeplinirea obligatiilor ... (vezi toată discuția)