avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In anul 2019 luna iunie am dat un avans la mobila de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In anul 2019 luna iunie am dat un avans la mobila de bucatarie, ...

In anul 2019 luna iunie am dat un avans la mobila de bucatarie, urmand sa platesc diferenta cand este gata, respectivii nu mi au mai livrat mobila, la cateva zile dupa nai exact pe 24 iunie 2019 am angajat un avocat sa depuna la parchet plangere pentru inselaciune! Avocatul a depus plangerea abia in ianuarie 2022! Mi au zis de la politie ca s a depus tarziu plangerea si nu i mai pot actiona pe penal ca cica trebuia depusa in 90 zile! Eu credeam ca avocatul a depus plangerea in 25 iunie 2019 cum mi a promis? Ce e de facut ? Mi se pare absurd ca inselaciunea sa se prescrie in 90 zile!
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2022
Ionut61, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:34, 14 Decembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Absurd este ce a făcut avocatul dvs., nu termenul de 90 de zile.

Ce e de facut ?

Dacă sunteți sigur că e avocat (l-ați verificat?) și aveți contract + dovada plății onorariului ar trebui să-l reclamați la baroul din care face parte. Poate reușiți să recuperați măcar banii dați lui degeaba.
Citiți acest articol:
Avocatul care nu-și îndeplinește obligațiile în raportul cu clientul său poate fi sancționat de către consiliul baroului din care face parte, potrivit actelor normative care reglementează profesia de avocat. Practic, ceea ce trebuie să facem este să ne adresăm cu o plângere organului competent, iar oricare ar fi decizia acestuia cu privire la cercetarea disciplinară a avocatului, trebuie să primim un răspuns într-un termen foarte scurt. În plus, faptul că avocatul este sancționat disciplinar nu înseamnă că acesta nu poate fi tras la răspundere și civil, penal ori administrativ.

www.avocatnet.ro/articol_447...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Da am contract cu avocatul incheiat pe 24.06.2019!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si e avocat in barou de 20 ani!

Ionut61 a scris:

Da am contract cu avocatul incheiat pe 24.06.2019!

In toate cazurile in care partile interesate inteleg sa apeleze la serviciile persoanelor specializate pentru solutionare spete in raport si fata de terti ,,partea interesata are dreptul sa tina permanent legatura cu persoana specializata,
Ionut61 a scris:

Da am contract cu avocatul incheiat pe 24.06.2019!

Înseamnă că aveți tot ce trebuie pentru o plângere întemeiată la Barou.
Scrieți și că vreți restituirea onorariului. Nu știu ce efect ar avea asta, dar merită încercat.

Alte discuții în legătură

In 2019 am dat un avans pentru o mobila de bucatarie de 1850 ... marya17 marya17 In 2019 am dat un avans pemtru o mobila de bucatarie de 1850 lei, unui individ de pe olx am siprimit si chitanta! Mobila trebuia sa fie livrata in 2-3 sapt! Nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune lazardaniel2015 lazardaniel2015 am incheiat un contract de asistenta juridica, am platit onorariul integral, iar avocatul nu a facut absolut nimic pentru onorariul respectiv (nu a introdus ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)