avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare cota teren natural la casa vecina cu 3m ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare cota teren natural la casa vecina cu 3m pamant umplutura

Buna ziua !
As dori sa ma consult cu persoane din aceasta comunitate care au intampinat probleme similare cu urmatoarea chestiune sau cunosc vreo solutie:
Doua case vecine ambele aflate in constructie situate pe teren deluros, cu tendinta de alunecare, vecinul dinsus urca cota naturala a terenului cu circa 3m de pamant de umplutura care practic "ingroapa" casa dinjos si implicit, afecteaza serios vecinatatile.
Acel munte de pamant de umplutura poate oricand sa se surpe peste gard si casa dinjos, provocand pagube imense.
Solutia ar fi :
1) construirea unui zid de sprijin de circa 2m inaltime, care sa sustina acel pamant de umplutura, dar atunci cum se imparte raspunderea legala a achitarii costurilor aferente acelei centuri continue de beton ?
2) Exista vreo prevedere legala care impune pana la ce inaltime te poti "inalta" cu pamant de umplutura fata de casa vecina?
Dar la taluzare?
Nu putem avea un taluz de 2m inaltime pe o lungime de sub 3m, pur si simplu nu avem garantii ca acel taluz nu va aluneca la prima ploaie mai serioasa.

Cum poate fi obligat proprietarul sa taluzeze corect terenul si in caz de surpare, cum trebuie procedat?

Ii multumesc fiecaruia pentru timpul pe care il va aloca oferindu-mi un raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2022
mayte_22, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:10, 10 Decembrie 2022
pentru o astfel de lucrare, proprietarul trebuie sa obtina autorizatie de constructie. contrar, autoritatile il pot obliga sa aduca terenul la starea anterioara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre constructii uXenavY uXenavY Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma depaseste si ma streseaza la maxim.Pe scurt ,acum cativa ani am cumparat o casa si jumatate din terenul ... (vezi toată discuția)
Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, ... manole_g manole_g Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, unde am turnat o platforma din beton si imi parchez masina. Pentru ca se aproprie ... (vezi toată discuția)