avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,mama ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,mama ma da in judecata ...

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,mama ma da in judecata aproape in fiecare luna,are niste probleme medicale refuza orice ajutor si mai consuma si alcool,asadar nu am ce face din accest punct de vedere,
in data de 20.09.2022 ,depune o cerere la judecatorie,,obligatia de a face,,,i se anuleaza cererea,pentru ca este a patra oara cind formuleaza acceasi cerere,pe data de 5 .11.2022 depune alta cerere accelasi lucru,,obligatia de a face,de data acceasta raspunsul instantei este urmatorul,,scoaterea de pe rolul completului si trimiterea accesteia in vederea judecarii care a fost investit initial cu cauza inregistrata,adica completul care anterior a anulat cererea,intrebarea mea este ce se poate intampla in continuare,si ce demersuri juridice as putea face sa opresc toata acceasta hartuire asupra mea,de 10 ani imi initiaza procese peste procese,fiind vorba de un imobil cumparat de la bunici cu contract de vanzare cumparare,iar dupa decesul bunicilor ,ea fiind fiica accestora ,pretinde ca este casa ei,ca sa nu mai spun ca in fiecare luna ne reclama la politie atat pe mine ,sotul ,copilul,ne blesteama ,amenita ca ne va omori cu farmece,noi nu locuim in acceasi localitate cu ea,nu am mai vazut-o de mai mult de un an,,crede ca daca ne terorizeaza in accest mod vom renunta la casa,ne a trimis si scrisori in care ne ameninta ca ne omoara cu farmece,ca da foc la casa,politia nu ne ajuta cu nimic,am depus o plingere,am dus dovezi,la politie,au clasat dosarul dupa ce l-au tinut un an in sertare,va rog orice sfat ne este de mare ajutor am ajuns la capatul puterilor.va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:44, 11 Decembrie 2022
Din pacate in tara noastra mare lucru nu puteti sa ii faceti. In mod normal pentru evidentele probleme mentale s ar impune o internare nevoluntara si o evaluare a starii sale psihice. Insa aceasta internare nevoluntara se face doar atunci cand bolnavul este intr o criza si evident dupa va trebui sa isi ia constant medicatia care sa o mentina intr o stare de echilibru.

Altfel nu vad cum de buna voie ar putea face un consult, nu aveti cum sa gasiti cai de comunicare cu o astfel de persoana (poate doar prin persoane interpuse in care sa aiba incredere ).

Politia nu ii va face nimic, chiar si daca ii da vreo amenda nu cred sa o potoleasca intrucat acestea sunt manifestari patologice.

Binenteles ca i ati putea cere daune morale pentru constanta hartuire si probabil ca ati castiga, dar - din nou- nu este o cale de a o linisti.

Solutia instantei de trimitere a cauzei completului initial investit cu solutionarea cauzei este corecta, fiind conforma regulamentului de ordine interioara al instantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces fara citatie paula38 paula38 Buna ziua ,situatia este urmatorea,mama mea cu un discernamint diminuat ,(vede fantome ,face farmece ,etc} profita de situatia ei niste escroci care o tin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea ... paula38 paula38 Buna ziua ,va rog daca puteti sa ma lamuritii si pe mine in urmatoarea situatie si sa imi spuneti ce trebuie facut in accest caz/in data de 29.09.2022.o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu starea de sanatate psihica a unui membru al familiei ratonu ratat ratonu ratat Speta este aceasta: in 2005, bunicul meu a decedat. Nu am facut succesiunea. Mama este singurul copil, iar eu singurul nepot. Dupa o perioada (circa doi ani), ... (vezi toată discuția)