avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Instalare abuziva servicii ORANGE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Instalare abuziva servicii ORANGE

Buna seara,

Acum o luna de zile a sosit la mama mea un angajat Orange in scopul de a instalata un dispozitiv (router) care sa permita accesul in continuare la telefonia fixa. Mentionez ca mama mea avea deja un abonament de telefonie fixa la Orange, cu perioada nedeterminata.
Am intrebat angajatul daca nu este vorba de un nou contract (o mai pacalisera odata pe mama cei de la Enel) si dansul a afirmat ca nu, este vorba doar de un act adittional pentru echipament - al carui unic scop ar fi fost de a facilita in continuare accesul la serviciul de telefonie fixa, in urma unor modificari de ordin tehnic in zona noastra.
Azi mi-am facut timp sa verific actele semnate de mama mea la instalare, ce-i drept la asigurarea mea ca totul este OK, in urma afirmatiilor angajatului Orange. Am constatat cu uimire ca de fapt acesta din urma venise sa instaleze o conexiune de Internet iar actele cu pricina se refera la un contract pe 2 ani de zile!

Semnaturile au fost date pe tableta angajatului Orange.

As dori sa stiu ce se poate face in acest caz de comportament abuziv din partea Orange Romania. Mama mea nu doreste sa stea agatata de gat 2 ani de zile cu un contract de servicii pe care nu l-a solicitat si care i-a fost prezentat in mod inselator ca fiind cu totul altceva.

In speta, doresc sa stiu ce pozitie legala putem adopta in aceasta situatie. Contractul pe 2 ani presupune plata unor depsagubiri mari catre Orange in cazul rezilierii, astfel incat rezilierea devine nerentabila. Singura parghie ar fi ca acest contract a fost prezentat de angajatul Orange ca fiind cu totul altceva, iar eu din naivitate am indemnat-o pe mama mea sa-l semneze.

Va multumesc anticipat!
Florin Lacatus

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2022
florinl67, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract orange 5veronik1 5veronik1 Buna ziua! In 2013 am solicitat telefonic un abonament TV la Orange Romania pentru o matusa in varsta de 83 de ani. La telefon am specificat ca durata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie/internet cu plata despagubiri Tony Dicut Tony Dicut In noiembrie 2010 am incheiat un contract cu o firma de telefonie/internet. In contract sunt prevaute despagubiri in valoare de 190 E in cazul rezilierii ... (vezi toată discuția)
Contract orange cezar76 cezar76 Buna ziua, am un contract cu Orange pentru net 4g facut de mai bine de un an si mergea foarte prost aici unde stau eu, abea daca prindea 2g, 3g, etc. Am ... (vezi toată discuția)