avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D 101 se depune fara viza consultant fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D 101 se depune fara viza consultant fiscal

Acesta este un mesaj. Esenta se regaseste in titlu.
Obligativitatea obtinerii unei vize de consultant fiscal pe declaratia 101 exista.
Este o prevedere legala. In lipsa insa a unei sanctiuni in cazul neconformarii, aceasta prevedere se transforma in recomandare.
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 09:07, 25 Ianuarie 2010
Stiam asta si ma bucur ca este asa , deoarece nu foloseste nimic viza unui consultant fiscal . .
Buna seara
Inca nu este cazul sa va bucurati:se pare ca in momentul solicitarii unui document de la administratie certificat etc orice ve-ti avea nevoie de la ei o sa va ceara respectiva declaratie semnata de un consultant fiscal .Acum nu stiu tocmai procedura asa am auzit ..........dar vom vedea in timp.Daca aveti un consultant fiscal este bine sa va semneze decl 101.Oricum tarifele se mai negociaza tinand cont ca ...........suntem in criza.:P
Cel putin pana acum sunt fericit, eu am depus deja D101 fara semnatura uni Consultant Fiscal.

Nu stiu daca s-a prins lumea dar aceasta este o metoda a Guvernatnilor de a introduce unele reglementari ce ingreuneaza bunul mers al economiei. La inceput se fac ca introduc o reglementare aberanta, o scot, apoi o introduc iarasi insa fara penalitati, renunta si apoi vin cu o mare BOMBA aberanta.

E o mentoda in care sintem manipulati sa credem ca normal asa este (adik cum zic ei) iar ce spunem noi este gresit.

Stie toata lumea ca de ex. Taxa Forfetara, incalca un articol din Codul Fiscal (cu doua subpuncte) si 2 articole din Constitutia Romaniei, dar se pare ca asa este normal. Metoda a dat roade, banii se colecteaza, etc.
=D> vesti bune daca este asa, scapam macar de stresul de a gasi un consultant fiscal care sa nu ne arda la portofel. =D>
Bonutzu a scris:

=D> vesti bune daca este asa, scapam macar de stresul de a gasi un consultant fiscal care sa nu ne arda la portofel. =D>

Cred ca se intelege foarte bine din mesajele anterioare cat deranjeaza sa castige consultantii din aceasta certficare, iar faptul ca plangem noi pt banii firmelor....zau asa.... Daca mergi cu o procura la notariat sa o semnezi in fata notarului, platesti, pt ca el certifica ca este autentica. Pe avocati nu-i deranjeaza. Dar de ce nu autentifica si avocatii??? Nu au firmele bani de certificare???? Eu nu am vazut nici un patron care sa se planga de aceasta certificare, dar am auzit de mai multe ori contabili care spune-au clientilor sa mai astepte cu certificarea , ca nu mai trebuie. Sunt clienti , patroni, care vin si imi reproseaza de ce le-am spus ca trebuie sa-si certifice declaratia si contabilul X expertul Y spune ca nu trebuie?? Eu le-am sugerat sa intocmesca din timp contracte cu consultanti fiscali, ca sa nu ramana pe ultima saptamana, sa plateasca mai mult. Acu, ce sa le mai spun? Nici unul nu a pus problema ca nu vrea sa plateasca consultantul, ci doar de ce alti contabili spun diferit? Eu stiu ca e o lege , si care datoria mea este sa informez clientul, sa-i spun ca trebuie sa-si certifice declaratia anuala asa cum ii spun ca este obligatorie semnatura pe bilant a expertului. Sunt expert contabil, lucrez de 21 ani in aceasta meserie, ma deranjeaza si pe mine aceasta certificare, dar nu noi am facut aceasta lege, pentru ca este deja o lege, daca bine imi amintesc de anul trecut.

Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ccfccf, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratiile fiscale anuale – formularul 101 – vor fi certificate obligatoriu? ContSters74561 ContSters74561 Declaratiile fiscale anuale – Formularul 101 – vor trebuie certificate obligatoriu, de la 1 ianuarie 2010, de catre un consultant fiscal, conform ... (vezi toată discuția)
Vizare declaratie 101 mlan mlan se mentine obligativitatea vizarii declaratiei101 de catre un expert contabil? (vezi toată discuția)
Certificare obligatorie d.101 pt. NICOMIR NICOMIR Bună ziua. Am o societate care nu a avut activitate de la infiinţare (anul 2005), anul trecut, in mai 2009 am suspendat activitatea la ONRC pe 3 ani, am ... (vezi toată discuția)