Bonutzu a scris:
=D> vesti bune daca este asa, scapam macar de stresul de a gasi un consultant fiscal care sa nu ne arda la portofel. =D>
Cred ca se intelege foarte bine din mesajele anterioare cat deranjeaza sa castige consultantii din aceasta certficare, iar faptul ca plangem noi pt banii firmelor....zau asa.... Daca mergi cu o procura la notariat sa o semnezi in fata notarului, platesti, pt ca el certifica ca este autentica. Pe avocati nu-i deranjeaza. Dar de ce nu autentifica si avocatii??? Nu au firmele bani de certificare???? Eu nu am vazut nici un patron care sa se planga de aceasta certificare, dar am auzit de mai multe ori contabili care spune-au clientilor sa mai astepte cu certificarea , ca nu mai trebuie. Sunt clienti , patroni, care vin si imi reproseaza de ce le-am spus ca trebuie sa-si certifice declaratia si contabilul X expertul Y spune ca nu trebuie?? Eu le-am sugerat sa intocmesca din timp contracte cu consultanti fiscali, ca sa nu ramana pe ultima saptamana, sa plateasca mai mult. Acu, ce sa le mai spun? Nici unul nu a pus problema ca nu vrea sa plateasca consultantul, ci doar de ce alti contabili spun diferit? Eu stiu ca e o lege , si care datoria mea este sa informez clientul, sa-i spun ca trebuie sa-si certifice declaratia anuala asa cum ii spun ca este obligatorie semnatura pe bilant a expertului. Sunt expert contabil, lucrez de 21 ani in aceasta meserie, ma deranjeaza si pe mine aceasta certificare, dar nu noi am facut aceasta lege, pentru ca este deja o lege, daca bine imi amintesc de anul trecut.