avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie non profit vrea sa facă o donație.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie non profit vrea sa facă o donație.

Buna ziua

O Asociatie non profit vrea sa vireze o suma de 1 miliard pt un salariat care trebuie sa se opereze in strainatate.
De ce acte am nevoie pt a trimite acesti bani?
S-au mai bine zis ce implica acest lucru

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:48, 13 Decembrie 2022
UN MILIARD DE LEI ??? asta inseamna 200.000.000 euro ( doua sute de milioane ) . Pe banii astia , isi poate cumpara spitalul , cu medici cu tot ... La asemenea suma , cu certitudine Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor ( din Ministerul Finantelor ) va avea cate ceva de spus ...
Va rog sa ma iertati,am trecut mai multe zerouri.
10000 euro .
Am citit ca se face un ctr de mecenat dar nu stiu sigur daca ,se poate intre ONG si PF .
Oare trebuie sa existe un intermediar intre cele doua ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate face mecenat, caci conform Legii 32/1994 "Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfăşurarea unor activităţi în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată.". Beneficiarul mecenatului este un cadru medical care ingrijeste pe altii sau face cercetari medicale importante... asa cum in domeniul artistic mecenatul este ca sa il sprijini pe artist, nu sa le platesti unora biletele de intrare la un spectacol artistic, iar in domeniul stiintific este ca sa finantezi cercetarea si cercetatorii, nu sa ii dai bani unei firme sau persoane fizice ca sa isi poata plati costurile de utilizare a unei inventii.... Cel mai bine sponsorizeaza un ONG umanitar si acesta poate da ca donatie acelei persoane fizice sau si mai bine ii achita costurile tratamentului medical...
av, Radu Mititean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mecenat Milotin Milotin Buna ziua, Am o nelamurire legata de contractele de mecenat. Se poate face descoperire de card , rate sau imprumut daca sunt angajat prin contract de ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare - contract si facturare? leopoldina leopoldina buna ziua, am si eu o situatie si n u stiu cum se procedeaza: avem un client caruia i-am facut niste materiale publicitare pentru un proiect. clientul vrea ca ... (vezi toată discuția)