avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, suntem 44 ap intr.un bloc turn pe fiecare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, suntem 44 ap intr.un bloc turn pe fiecare din cele ...

Buna ziua, suntem 44 ap intr.un bloc turn pe fiecare din cele 4 coloane cu 11 ap. au ramas conectati cate 3 ap la radet, restul au centrale ,
Cei cu centrale nu sunt de acord sa mai plateasca coloanele ce le trec prin casa lor, Cum putem face ptr a fii in legalitate, sa nu mai platim decat parti comune subsol, va rog.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:01, 19 Decembrie 2022
Pentru a nu plati acele coloane trebuie sa fie izolate. Daca sunt izolate este nelegal ca acele apartamente sa plateasca caldura radianta din acele coloane.
nu sunt de acord sa mai plateasca coloanele ce le trec prin casa lor,

Aspectul ca o parte dintre proprietari au inteles pentru confortul propriu sa renunte la sistemul centralizat alimentare utilitati,nu constituie temei legal pentru exonerarea de la obligatia achitarii lunare cote parti comune
Pentru a nu mai achita parte comuna instalatie verticala ar ttrebui ca instalatia respectiva sa fie dezfectata de operator economic acreditat cu documente justificative care sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei
Pentru a nu plati acele coloane trebuie sa fie izolate

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada facilitatea exonerarii de la plata parti comune in cazul izolarii instalatiei verticale
Aratati-le art 75 din legea 196/2018:
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli schimbare coloane verticale termoficare vladimir1984444 vladimir1984444 Buna ziua, in cazul in care se efectueaza o lucrare de inlocuire a coloanelor verticale de termoficare si apa calda, costul reparatiei ar trebui impartit la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in mangalia intr.un bloc cu incalzire termica. ... rodica541 rodica541 Buna ziua, locuiesc in Mangalia intr.un bloc cu incalzire termica. In aceasta toamna s.au debranșat cateva apartamente, ma intereseaza temeiul. legal prin ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)