avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributile la stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributile la stat

EU IMI PLATESC SINGURA DARILE LA STAT PENTRU O CARTE DE MUNCA(IMPOZIT,CAS,ETC). SUNT INSARCINATA IN 5 LUNI SI URMEAZA SA NASC LA SFARSITUL LUNII MAI. EU DORESC CA DIN LUNA APRILIE SA INTRU IN CONCEDIU DE RISC MATERNAL. AM VORBIT CU ANGAJATORUL SA AFLU CINE PLATESTE IN CONTINUARE DARILE LA STAT: LE PLATESTE STATUL SAU ANGAJATORUL IN CONTINUARE PANA LA NASTERE(IMPLICIT PLATESC TOT EU DACA TREBUIE SA PLATEASCA TOT ANGAJATORUL)? MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:05, 23 Ianuarie 2010
1. Nu mai scrieti eclusiv cu majuscule ca nu se intelege nimic si este si neconform cu prevederile Regulamentului acestui forum.
2. Daca nasteti in mai, in aprilie intrati in concediu de maternitate nu in concediu de risc maternal.
3. Daca sunteti angajata cum platiti dvs. singura impozitele si contributiile?
4. Fiti mai clara ca sa stim si noi cum raspundem!
In cazul concediului de maternitate (126 zile ) indemnizatia se suporta din FNUASS (fondul national unic al asigurarilor sociale de sanatate).
Angajatorul va plateste indemnizatia de concediu medical. Din indemnizatia bruta se retine doar CAS calculat la salariul minim pe economie (adica 63 lei).

Deci, primiti: indemnizatia bruta - 63 lei (pe care trebuie sa-i vireze angajatorul la buget = indemnizatia neta.

Banii pe care vi plateste angajatoruli ii recupereaza de la FNUASS, scazand in fiecare luna din suma pe care o are de platit (pentru ceilalti angajati), sau face cerere de rambursare la Casa de sanatate.
Si concediul de risc maternal se suporta integral din FNUASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare concediu medical andreeaw2000 andreeaw2000 Buna ziua! Am un salariat cu 7 zile concediu medical in februarie. Dupa care, are concediu medical toata luna martie si se pare ca si toata luna ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului prenatal si postnatal alina- 1977 alina- 1977 Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie daca este adevarat ca postnatalul este palatit cu 85%din brutul pe ultimiile 6 luni, iar prenatalul cu 85% din net-ul ... (vezi toată discuția)
Risc maternal sau concediu medical? bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal. salariul brut este ... (vezi toată discuția)