avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit micro HORECA
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit micro HORECA

Va rugam sa ne ajutati cu lamuriri privind incadrarea la impozitul pe venit in domeniul HORECA si anume: asociatii au mai multe firme in care detin peste 25% din partile sociale, inclusiv intr-o firma cu cod caen principal 5510 care va fi un hotel. Nu a avut deloc impozit specific, hotelul fiind inca in constructie, urmand a se da in folosinta si a incepe activitatea anul viitor. Aceasta firma poate ramane in 2023 la micro impozit pe venit fara a se lua in considerare criteriile din oug 16/2022?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:41, 10 Ianuarie 2023
Daca nu a aplicat pana in 2022 impozit specific , ca sa fie micro din 2023 trebuie sa indeplineasca conditiile de la art 47 din OG 16/2022
Unde se specifica ca doar cele care au aplicat impozitul specific pot opta pentru micro? in brosura anaf spune doar ca societatile care au codurile caen aferente pot aplica de la 1 ian pentru micro fara restrictiile impuse de art 52.
Update la raspiunsul meu din 20.12.2022 :

Orice firma avand cod CAEN Horeca prevazute in Codul Fiscal poate opta pt micro incepand cu 01.01.2023 fara sa aplice limitarile de la art 47.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere din domeniul horeca contabilitate.ybr contabilitate.ybr Microintreprindere din domeniul Horeca : poate ramane la acelasi sistem de impozitare incepand cu 2023,fara a indeplini niciuna din conditiile regimului ... (vezi toată discuția)
Firma horeca poate sa opteze la microintreprindere? grupconsulting grupconsulting Buna ziua, O firma din domeniul HORECA poate sa opteze sa treaca la impozit pe microintreprindere, chiar daca a mai fost o data platitoare de micro incepand ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 16/2022 the_tycoon the_tycoon Buna ziua, Legat de ordonant 16/2022, daca un imm in 2022 a trecut optional de la impozit venit (firma are 0 venituri) la impozit profit, atunci incepand cu ... (vezi toată discuția)