Revin cu o intrebare legata de concediu prenatal.
Ce anume se retine din concediu prenatal? Somaj, sanatate, pensie si de asemenea impozit de 16% sau doar CAS din salariu minim pe economie?
Mie mi s-a raspuns de la serviciu ca este un concediu obisnuit si se retin toate darile catre stat.
As vrea sa ma lamuriti!
Va multumesc!
Admit necunoasterea unei anumite spete pentru ca legislatia este laborioasa si incalcita dar nu admit sub nici o forma prostia si mai ales atunci cand se persista in prostie.:foottap:
Situatia a ramas neschimbata.Am fost sunata acasa sa mi sa spuna ca acest concediu prenatal oricat as insista eu este impozabil si ca doar concediu pentru cresterea copilului este neimpozabil.
Mi-au recunoscut ca am dreptul la un salariu pentru nastere copil desi acum cateva luni cand am intrebat mi-au raspuns ca nu se stie de asa ceva. De compensare de 15% pe 6 saptamani nu cred ca o sa mai aduc vorba pentru ca m-i s-a zis ca deranjez si sacai lumea cu insistentele mele.
Singura mea speranta este ca cei de la secretariat sa obtina raspunsuri de la o persoana autorizata ( eventual alte scoli din localitate) si daca au bunavointa sa refaca calculele.
Va multumesc!
Nici nu trebuie sa-i sacaiti foarte tare; faceti o hartie cu doleantele dvs. argumentate cu cele spuse de noi aici, o inregistrati la secretariat si astfel situatia va trebui analizata cu mai multa atentie si, de asemenea, vor fi nevoiti sa va dea si un raspuns scris.
Codul fiscal- Art. 42. - În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizaţiile ........ Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
Va rog sa urmati sfatul D-lui Manea si sa faceti o cerere scrisa cu preverile postate de noi in care solicitati efectuarea calculului corect al indemnizatiei de maternitate conform prevederilor legale,in caz contrar va adresati institutiilor abilitate.
Totodata solicitati si compensarea pe o perioadă de 6 săptămâni, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care aveti dreptul in conformitate cu prevederile legale.