avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bună ziua, fratele meu tocmai a aflat că firma la ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bună ziua, fratele meu tocmai a aflat că firma la care lucra ...

Bună ziua, fratele meu tocmai a aflat că firma la care lucra a intrat în insolvență.Azi li s-a cerut să depună cereri (pentru plata salariului) pentru masa credală dar el a refuzat deoarece acolo scria că ar fi debitor, nu creditor.Am intrat pe legislație și pe avocatnet dar sunt puțin confuză:unii au spus că nu trebuie cerere, alții că ar trebui.Cum e corect?Există cereri tip?Cererile sunt concepute de angajat?Am înțeles(nu știu dacă e corect) că lichidatorul face o listă cu angajații ce trebuie să primească salariile restante, nu e nevoie de cerere.Cum e corect?
Cel mai recent răspuns: Sveti , utilizator 18:52, 22 Decembrie 2022
Legea 85/2014
Art. 5 alin. 1 pct. 18
creanţe salariale sunt creanţele ce izvorăsc din raporturi de muncă şi raporturi asimilate între debitor şi angajaţii acestuia. Aceste creanţe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanţe de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar;


Asadar nu trebuie sa depuna cerere.

Doar sa verifice daca societatea a trimis la administratorul/lichidatorul judiciar sumele pe care fratele le are de incasat de la societate ca salarii restante.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Plata salariilor, firma in insolventa eduuard eduuard Ce mijloace de aparare au la dispozitie angajatii unei firme in insolventa, pentru a-si recupera salariile restante? Cat timp poate ramane in stadiul ... (vezi toată discuția)