avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura racordare Distrigaz Sud Retele Buna ziua, Am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura racordare Distrigaz Sud Retele Buna ziua, Am semnat contractul ...

Factura racordare Distrigaz Sud Retele
Buna ziua,
Am semnat contractul de racordare la gaze pe 3.03.22, informatia oferita de angajatii Distrigaz fiind ca racordarea este gratuita pana pe 15.03.22. Dupa aproximativ o luna am primit un act aditional care stipula racordarea gratuita in limita a 2150 lei (valoarea medie a unui racord), stabilita de legislatia ANRE. Mi s-a comunicat verbal ca valoarea reala ar ajunge undeva la 4000 lei. Am solicitat un deviz oferta inainte de executia racordului insa raspunsul a fost ca imi vor face lucrarea si apoi vor veni cu factura de regularizare.
In iulie a fost executata lucrarea.
La inceput de noiembrie a venit factura. undeva spre 9000 lei din care se scad 2150 lei. Pentru o distanta de 1,50 m de la magistrala la limita de proprietate, sapatura in pamant la 80 cm adancime. Exagerat. Imi depaseste orice asteptare si posibilitate de a plati aceasta suma.
Am solicitat justificarea acestei sume dar am primit doar niste valori, fara niciun deviz justificativ.
Cum pot sa renunt la contractul cu ei si la cutia de pe gard instalata, avand in vedere lipsa de transparenta si faptul ca din ianuarie gratuitatea de 2150 nu va mai fi valabila.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cazacu Marius , utilizator 09:49, 4 Ianuarie 2023
Initial ,notificati prestatorul cu obligatia justificarii detaliate a sumei impuse -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Sunt in această situație si eu ,dar cu o cerere de racordare aprobată pe 8 febroarie acum in decembrie m am trezit cu o factură de 8000 lei ,stiind deasemenea că este gratuită racordarea ,am trimis o reclamație la ei pe sait distrigaz sud,apoi una la ANRE si una la ANPC si aștept în continuare răspuns de la ei ,am luat legătura și telefonic cu aceste instituții, cred că tot în instanță se poate rezolva cunva ,nu știu însă ce termen limită are factura de contestație în instanță poate știe cineva de pe acest sait ? Distrigaz sud ,ANRE și ANPC anunțăndumă că au termen de răspuns la sesizarea mea intre 30 si 60 de zile ,in acest timp mă pot trezi cu penalități la această factură.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
Nicu..Nicu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cerut lamuriri de la Distrigaz, de la ANRE si sesizare catre ANPC. Raspunsul Distrigaz a fost o insiruire de taxe dar fara justificare, ANRE a dat raspuns copy/paste Distrigaz, ANPC a prelungit termenul cu inca 30 de zile si astept.
Mie nu m ia venit încă nici un răspuns de la nici una dintre cele enumerate mai sus ,nu am așteptări prea mari.


Nicu..Nicu a scris:

Mie nu m ia venit încă nici un răspuns de la nici una dintre cele enumerate mai sus ,nu am așteptări prea mari.Ei o tot dau cu actul adițional care nu are nici o listă de prețuri s au manoperă la racordare,că omul să știe dinainte dacă acceptă sau nu ,așa ei bagă in factură cât le convine .

Alte discuții în legătură

Factura racordare distrigaz sud retele buna ziua, am semnat contractul ... Cazacu Marius Cazacu Marius Factura racordare Distrigaz Sud Retele Buna ziua, Am semnat contractul de racordare la gaze pe 3.03.22, informatia oferita de angajatii Distrigaz fiind ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta ... ADragos1987 ADragos1987 Buna ziua, Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta principala este deja trasa pe strada unde construiesc. Am depus actele la DISTRIGAZ si inapoi am ... (vezi toată discuția)