avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL micro, schimbare vector fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL micro, schimbare vector fiscal

Bună ziua! Am un SRL micro infiintat in 2021, si nu stiu ce vector fiscal sa aleg pentru la anul, urmeaza motivul:
Contabilul imi spune ca daca aleg pentru 2023 sa platesc impozit pe profit, nu mai pot opta sa trec inapoi micro in 2024, chiar daca as indeplini conditiile de prag venit + sa am un angajat la 31 Decembrie 2023.

Eu in schimb am citit documentatia de la Anaf, si diverse site-uri de specialitate, am intrebat si la Anaf, de unde reiese ca pot schimba vectorul fiscal in 2024, din imp. profit in micro.

Care este varianta adevarata?

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit vs impozit pe microintreprindere 2023-2024 Codrut07 Codrut07 Buna ziua, Detin un SRL (cod caen 7112) care nu a avut si nu are angajati, in urma OUG 16 sunt OBLIGAT ca in 2023 sa trec la impozit pe profit (16%) din cauza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu un caz si astfel o intrebare , am auzit ... MIR80 MIR80 Buna ziua , am si eu un caz si astfel o intrebare , am auzit multe variante incluziv de la ANAF , intreb si aci poate primesc o clarificare Sunt asociat unic ... (vezi toată discuția)
Posibil conflict de declarații Digix Digix Bună ziua! Referitor la Ordonanța 115/2023. Am deținut acțiuni într-un procent de 50% la un SRL împreună cu o rudă. Am ieșit din firmă efectiv și ... (vezi toată discuția)