avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Libertatea de exprimare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Libertatea de exprimare

Buna ziua
Ma numesc Bogdan Radu. In orasul in care locuiesc primaria detine si o pagina de Facebook. Din pacate pe aceasta pagina a primariei, comentariile negative nu sunt acceptate sau utilizatorul care isi spune punctul de vedere in mod negativ, este blocat. Prin aceste fapte consideram ca primaria incalca dretul la libera exprimare prevazut in articolul 30 din constitutia primariei si primarul nu isi respecta atributiile prevazute in codul administrativ , articolul 154, unde se mentioneaza ca "(1) Primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor...". Toate aceste fapte ma fac sa ma gandesc si la acuzatia de abuz in serviciu.
Doresc se aflu ce pot face ca simplu cetatean, carei autoritati sa ma adresez si ce lege/legi pot invoca sau daca tot ce am mentionat mai sus poate fi aplicat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bojundo , utilizator 15:37, 30 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incantat de cunostinta, Bogdan Radu. E o problema interesanta.
Cu scuze, dar am cateva intrebari de clarificare, daca puteti raspunde (s-ar putea sa nu stiti, pur si simplu, dar raspunsurile sunt esentiale pentru a putea raspunde la intrebarea dvs). Acestea sunt:
1. Pagina Primariei e cea oficiala?
2. Administratorul paginii este un oficial (ales, angajat,...) al Primariei?
3. Daca raspunsul la prima intrebare este DA, este o pagina platita?
4. In introducere e specificat care e scopul paginii?
Si un...disclaimer: scrierea pe Facebook NU este un drept fundamental prevazut in Constitutie. Facebook e o firma straina, care face cu website-ul ei ce doreste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2022
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua.
1. In principiu, da este o pagina oficiala. Aceasta pagina este administrata de persoane din cadrul primariei, dar aceste persoane (administratori si moderatori) nu sunt vizibile. Pe aceasta pagina, primaria posteaza eventimentele din oras si proiectele pe care le are in derulare. Deci, asa cum am inceput consider ca este o pagina oficiala a primariei dar nu cu bifa Facebook.
2. Asa cum am spus mai sus , da , administratorii si moderatorii sunt din cadru primariei. Din cate cunosc ,2 consilieri plus alte 2 persoane (tot din cadrul primariei) se ocupa de aceasta pagina.
3. Nu cunosc daca este o pagina platita.
4. La INFO despre pagina este mentionat " informatii si stiri despre primarie si localitate. Este afisat un numar de telefon si emailul primariei.

Daca scrierea pe Facebook nu este un drept fundamental, atunci de ce unele persoane au fost tarate la politie pentru jigniri aduse primarului pe Facebook?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comentarii sterse pe facebook-ul primariei Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua. Primaria unui oras, și care are cont pe facebook îmi poate sterge comentariile negative și ma poate bloca? Am adus unele critici asupra ... (vezi toată discuția)
Drept de autor ma-erich ma-erich Buna, ce se poate face ex. eu produc o poza. o alta persoana o posteaza pe pagina lui de facebook fara sa citeze de unde are poza, fara sa citeze ... (vezi toată discuția)
Baza legala anunt facebook CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA De cateva zile pe facebook circula textul acesta: \\"Datorită faptului că Facebook a ales să utilezeze un software care va permite furtul din informațiile ... (vezi toată discuția)