avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o casa care este pe numele meu al mamei si al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. Daca ...

Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. Daca am ceda totul pe numele mamei si ea ar face testament pe numele meu dupe moartea fratelui cumnata ar putea ataca testamentul? Mentioned ca fratelui are un copil minor.
Cel mai recent răspuns: Ani1979 , utilizator 19:48, 28 Decembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Chiar daca face testament, mama nu vă poate lăsa întreaga masă succesorală. Fratele dvs. este mostenitor rezervatar și prin testament nu i se poate incălca rezerva succesorală.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce înțelegeți dvs prin "a ceda".
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Na-ți-o ție, dă-mi-o mie!
Pe bune? Care este sensul?
Nu puteți trăi în coproprietate?
Nu vi se pare mai firesc să păstrați ceea ce aveți deja, iar mama să vă lase (dacă o fi să vă lase) ceea ce are? Ea poate să lase prin testament cota parte pe care o are. Nu-i musai să dați cioara din mână (cota pe care o aveți deja), pe vrabia de pe gard (promisiunea unui testament pentru "tot").
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicati ce doriti sa obtineti (dezmostenirea fratelui / nepotului, etc) daca doriti o solutie legala.
Dupa moastea mamei cumnata nu poate ataca actele de mostenire, pentru ca ea nu are treaba cu mostenirea. Ea poate sa le atace doar in scenariul in care moare si mama, si fratele, si copilul e minor, in calitate de tutore ale nepotului.
De unde știți că fratele va deceda înaintea dumneavoastră ? Dumnezeu stabilește ordinea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)