avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am si eu o intrebare legata de Codul Rutier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de Codul Rutier si permisul ...

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de Codul Rutier si permisul de conducere.Situatia se prezinta astfel : am fost prins circuland in localitate cu viteza de 101 km/h si mi s-a suspendat permisul de conducere 90 de zile, tin sa precizez ca asta se intampla in septembrie 2021 pe vechiul Cod Rutier.
La momentul respectiv in 2021 am facut contestatie la PV de constatare si mi-am ridicat permisul de la Politie in baza certificatului de gref .
Ulterior am pierdul procesul cu IPJ-ul pe instanta de apel dupa aprox. 1 an si 2 luni adica pina acum 1 luna. Am fost la IPJ si am predat permisul in baza hotararii definitive de apel in termenul legal si ulterior am promovat si examenul de redobandire a permisul si mi s-a redus pedeapsa de la 90 la 60 de zile.
Intrebarea mea ar fi daca s-ar putea reduce pedeapsa de la 90 la 30 zile cum prevedea vechiul Cod Rutier dupa promovarea examenului 13/15 deoarece am fost prins circuland in localitate in 2021 cand era in vigoare vechiul Cod Rutier si daca da, ce se poate face?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2022
Ionutz6891, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:09, 28 Decembrie 2022
Nu aveti vreo cale legala pentru a modifica decizia politistului. Doar daca doriti despagubiri, va angajati avocat si-l dati in judecata pe functionarul public (politistul resectiv) la instantele de contencios administrativ.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe 120 de zile?? :| Alex24995 Alex24995 Buna ziua! In data de 12.08.2015 am fost inregistrat de radar circuland in localitate cu viteza de 115 km/h. Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile cu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)