avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica 212, bolnav cancer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica 212, bolnav cancer

Buna ziua,
Sunt casnica si pt a beneficia de asigurare medicala, in luna Mai, anul acesta (2022) am depus declaratia 212 - bifand optiunea "sunt persoana fara venituri si optez pt plata CASS" si am obligatia de a plati suma de 1530 lei pana in Mai 2023.
Ulterior, am fost diagnosticata cu cancer. Mi s-a spus ca bolnavii de cancer beneficiaza de asigurare gratuita, dar nu stiu ce trebuie sa fac pentru asta.
In special, ma intereseaza sa stiu daca, fiind diagnosticata cu cancer, exista vreo posibilitate de a nu mai plati cei 1530 de lei? Se poate depune o rectificativa, sau alta procedura?
Astept cu mare interes raspunsul dvs. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Rectificativa 2023 alin_avg alin_avg Buna ziua, Am depus declaratia unica pe 2023 bifand doar capitolul 1 (finala pe 2022) fara sa ma ating de capitolul 2. Veniturile au fost din dividende, ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata cass silviu1958 silviu1958 Ce trebuie să facă un bolnav oncologic pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei, pentru a nu i se reține CASS din pensie ? (vezi toată discuția)
Declaratia unica pe 2023 Alo2016 Alo2016 In Declaratia Unica pe 2023, daca venitul efectiv realizat in 2022 este practic acelasi cu cel estimat prin Declaratia Unica depusa pe 2022, pot sa nu mai ... (vezi toată discuția)