avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident retinere permis 180 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident retinere permis 180 zile

In urma cu cateva zile am avut un accident auto deoarece nu am acordat prioritate unui autototurism care circula pe un drum principal, eu dorind sa ies de pe un drum secundar. Masinile au fost avariate, iar eu am avut o mica lovitura la cap. Am fost transportata la urgenta, unde mi s-a facut un computer tomograf care nu a aratat nicio leziune, asadar am fost lasata acasa. Urmatoarea zi am fost chemata la politie unde mi s-a adus la cunostinta ca este necesar sa semnez un proces verbal de constatare a faptelor, ca mi se va deschide dosar penal din oficiu fiind autor si victima, ca permisul de conducere imi va fi retinut pentru 180 de zile si ca este necesar sa ma prezint la IML pentru stabilirea nr. de zile de ingriji medicale. Am semnat procesul verbal de constatare, celeilalte persoane i s-a inmanat o copie a asigurarii autoturismului meu, am primit o autorizarie de reparatie a masinilor si in cazul meu o dovada pentru dreptul de circulatie pentru urmatoarele 15 zile. La 2 zile distanta am fost la IML si am primit un document in care se specifica ca nu necesit 0 zile de ingriji medicale. Ulterior am fost la politie pentru a da declaratie cu privire la faptele petrecute. Am inteles ca va fi nevoie sa astept o perioada pana ce se va solutiona dosarul, ca voi primi acasa o ordonanta din partea procurorului, iar in momentul in care o voi primi va trebui sa ma prezint pentru a mi se intocmi proces verbal de contraventie. Va rog sa ma lamuriti in acest caz ce se va intampla mai departe dpdv penal si referitor la permisul de conducere? Am posibilitatea de a da redobandire mai devreme pentru a-mi reduce din perioada suspendarii? Daca nu, este totusi obligatoriu sa sustin testul pentru redobandire indiferent daca perioada de suspendare nu imi poate fi redusa?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
Xenia508, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:53, 30 Decembrie 2022
se specifica ca nu necesit 0 zile de ingriji medicale.

permisul de conducere este suspendat in perioada cercetarilor
Conditionat de incadrearea pe care o va dispune procurorul de caz veti fi oficial informata si despre procedura de redobandire permis conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depășire pe linie continuă marry_a marry_a Bună ziua. Ieri mi s-a reținut permisul de conducere pentru 30 de zile deoarece am depășit pe linie continuă o mașină marca MAN care transporta asfalt ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis de conducere - boli psihice pentru că este ... Reloaded912 Reloaded912 Redobândire Permis de Conducere - Boli Psihice Pentru că este un subiect intens discutat pe forum de multe ori, am zis sa postez aici cum îți ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)